Çözüldü Açık liseyi bitirmeden üniversite tercihi yapmak ve kazanmak mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan Taşkın

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba ben açık lisede okuyorum 195 kredim var YKS sınavına girdim üniversite tercih yapabiliyor muyum? Ve kayıt yaptırabiliyor muyum? Henüz mezun olmadım ama sadece 3 dersim kaldı vermem gereken. Onların da bugün sınavına girdim 14 Ağustos'da açıklanıyor. Tercihler de 10 Ağustos'da kapanıyor. Yani ben tercih yapabiliyor muyum? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mümkün, kayıt olabilirsiniz. Halk eğitimden geçici diploma alacaksınız, geçici diplomayla kayıt olacaksınız ve sizden belli bir süre içerisinde, lise diplomasının aslını götürmeniz beklenir. Bazı üniversiteler, Aralık sonuna kadar vakit tanırken bazıları da Ocak sonuna kadar tanıyor. Kayıt olacağınızda, okulun öğrenci işlerine sorarsınız. Diplomanın aslını götürmezseniz de üniversite kaydınız siliniyor ve sanki hiç üniversite kaydı yaptırmamışsınız gibi oluyor.
Mümkün, kayıt olabilirsiniz. Halk eğitimden geçici diploma alacaksınız, geçici diplomayla kayıt olacaksınız ve sizden belli bir süre içerisinde, lise diplomasının aslını götürmeniz beklenir. Bazı üniversiteler, Aralık sonuna kadar vakit tanırken bazıları da Ocak sonuna kadar tanıyor. Kayıt olacağınızda, okulun öğrenci işlerine sorarsınız. Diplomanın aslını götürmezseniz de üniversite kaydınız siliniyor ve sanki hiç üniversite kaydı yaptırmamışsınız gibi oluyor.

Çözüm
Mümkün, kayıt olabilirsiniz. Halk eğitimden geçici diploma alacaksınız, geçici diplomayla kayıt olacaksınız ve sizden belli bir süre içerisinde, lise diplomasının aslını götürmeniz beklenir. Bazı üniversiteler, aralık sonuna kadar vakit tanırken bazıları da ocak sonuna kadar tanıyor. Kayıt olacağınızda, okulun öğrenci işlerine sorarsınız. Diplomanın aslını götürmezseniz de üniversite kaydınız siliniyor ve sanki hiç üniversite kaydı yaptırmamışsınız gibi oluyor.

Çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı