Açık liseyi ortak derse girmeyip uzatmak

neptun11

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir şey soracağım. Ben 11.sinifin yari donemi aciga gectim 2004'lu olduğum için bana 12 tane zorunlu ders sectirdi. Öyle böyle sınavları hallettim şu an 3. dönem sınavlarına kayıt oldum 12 tane ders sectim (1 ortak 11 secmeli) ben bu dönem mezun olacağım 1 tane ortak dersimi bitirirsem ama benim bu dönem OBP'm nasıl hesaplanacak? Sonucta ben diğer insanlardan 1 dönem eksik okumuş olacağım ve şu anki açık lise sınavlarındaki çoğu ders ile ilgili bilgim yok(9 10 unuttuğum için sadece matematiğim iyi) sadece ortak dersi yaparsam OBP yine aynı yerinde kalacak benim aklimda şöyle bir düşünce var sadece en iyi olduğum ders olan matematigi yapsam diğer sinavlara girmediğim için ortalamami onlar etkilemez. Zorunlu derse girmediğim içinde mezun olmam ve bir dahaki dönem sinavlara giriş yapabilirim o zamana kadar TYT'de bitmiş olacağı için sinavlara girip yüksek not alabilirim. Bu da benim ortalamami yükseltir. Ortak dersi de yapar mezun olurum diye dusuncem var.
Mantığı var mı sizce?

@Park Müdürü Benson

Arkadaşlar bir şey soracağım. Ben 11.sinifin yari donemi aciga gectim 2004'lu olduğum için bana 12 tane zorunlu ders sectirdi. Öyle böyle sınavları hallettim şu an 3. dönem sınavlarına kayıt oldum 12 tane ders sectim (1 ortak 11 secmeli) ben bu dönem mezun olacağım 1 tane ortak dersimi bitirirsem ama benim bu dönem OBP'm nasıl hesaplanacak? Sonucta ben diğer insanlardan 1 dönem eksik okumuş olacağım ve şu anki açık lise sınavlarındaki çoğu ders ile ilgili bilgim yok(9 10 unuttuğum için sadece matematiğim iyi) sadece ortak dersi yaparsam OBP yine aynı yerinde kalacak benim aklimda şöyle bir düşünce var sadece en iyi olduğum ders olan matematigi yapsam diğer sinavlara girmediğim için ortalamami onlar etkilemez. Zorunlu derse girmediğim içinde mezun olmam ve bir dahaki dönem sinavlara giriş yapabilirim o zamana kadar TYT'de bitmiş olacağı için sinavlara girip yüksek not alabilirim. Bu da benim ortalamami yükseltir. Ortak dersi de yapar mezun olurum diye dusuncem var.
Mantığı var mı sizce?

@Park Müdürü Benson

@Park Müdürü Benson

Son düzenleme:
Seçmeli dersler ile OBP yükseltmek evet mantıklı hareket olur ancak düşük alırsan da o da OBP'yi etkiler. Bunun farkında ol ve ortak dersini bitirdikten sonra da dönem kaydı tekrardan yapamazsın.
Ortak derse girmezsem ve saçma sapan seçmeli derslere girmesem benim obpmi etkilermi

Ortak derse girmezsem ve saçma sapan seçmeli derslere girmesem benim obpmi etkilermi
Birde şey sorucam açık lisede obp hesaplanirken doneme degilde nota ve dersin kredisine bakiliyor dimi yani bi donem 12 kredilik ders seçmişim ve o dönem ortalamam 90 olmuş bi donem 24 kredilik ders seçmişim 90 olmuş bunların etkisi aynı değil dimi yoksa aynımı bu bilgilerin cevaplari hiçbir yerde yok halk egitime gittim cevap alamadim mebi aradim aladim açık ogretim genel müdürlüğünü aradim alamadım

Ortak derse girmezsem ve saçma sapan seçmeli derslere girmesem benim obpmi etkiler mi?

Bir de şey soracağım açık lisede OBP hesaplanirken doneme degilde nota ve dersin kredisine bakiliyor değil mi yani bir donem 12 kredilik ders seçmişim ve o dönem ortalamam 90 olmuş bir donem 24 kredilik ders seçmişim 90 olmuş bunların etkisi aynı değil değil mi yoksa aynımı bu bilgilerin cevaplari hiçbir yerde yok halk egitime gittim cevap alamadim MEB'i aradim aladim açık ogretim genel müdürlüğünü aradim alamadım

@Park Müdürü Benson ne onerirsin üstat direk yapıp mezunmu olayım yoksa uzatayim mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı