Çözüldü Açık öğretim, askerlik için tecil verir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

karemms

Decapat
Daha fazla  
Ben 2 yıllık önlisanstan geçen sene mezun oldum. Mezun olunca tecil için 2 yıllık bir AÖF bölümü yazıp kayıt oldum. Sonra askerlik şubesinde 2 yıllık mezuniyetten dolayı 2 yıllık bölümlerin değil 4 yıllık yazmam gerektiğini öğrendim tecil için ve kaydımı sildim. Şimdi YKS de sözel ve eşit ağırlıktan puan-sıralama alıp AÖF, Atatürk üniversite. İstanbul üniversite.(açık) tercihler yaptım.

Bilgili arkadaşlardan detaylı fikir almak istiyorum. Benim bu durumumumda bahsettiğim üniversitelerin açık öğretim bölümlerine, 4 yıllık yerleşmem bana askerlikte tecil verir mi?

2. üniversite hakkımı kaybetmiş miyimdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet, şu an bir lisans programına kayıt yaptırarak askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz. Olay kaçıncı üniversite olduğu değil, mezun olunan bölümden daha yüksek seviye bir eğitim programına kaydolmak. 28 yaş sonuna kadar geçerli bu durum tabii ki.

1754941775752.png

Burayı bir okuyun hocam. Galiba 29 yaş sınırı gelmiş okusanda okumasanda gidiyorsun yaş dolunca tecil yok. Benim zamanında böyle değildi diye biliyorum açıköğretimi toplam 7 senede bitirdim. Yanlış hatırlamıyorsam bir sınıfta 1 kez kalma hakkın var ben bilerek kalmadım ama öyle her sene de 1 kez kaldım ama Total'de 7 sene de bitirmek gerekiyordu son sene kalmadan bitirdim. Sonra da askere gittim 1 sene daha kalsaydım askere gidip döndüğümde son senemi bitirmem gerekecekti.

Evet, şu an bir lisans programına kayıt yaptırarak askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz. Olay kaçıncı üniversite olduğu değil, mezun olunan bölümden daha yüksek seviye bir eğitim programına kaydolmak. 28 yaş sonuna kadar geçerli bu durum tabii ki.

1754941775752.png

Çözüm

Eki Görüntüle 2554104
Tüm tercihlerim açıköğretim olarak. Bu halde geçerli mi yazdıklarınız ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı