Açık öğretim fakültesi nasıl işliyor?

Aesthetic00

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba şu an YKS hazırlanıyorum. Allah izin verirse psikoloji bölümünü kazanıp okuyacağım. Bir yandan da bölümümle alakalı ya da bölümümde benim işime yarayacak etkileşim sağlayacak bir açık öğretim fakultesi okumak istiyorum. Hangi üniversitelerin açık öğretim programı var? Ve sizce bölümümle alakalı ne okuyabilirim? Ve açık öğretim fakultesi mesela 4 sene bunu üstten ders alıp daha kısa zamanda bitirmek mümkün mü? Sınavlar internetten mi oluyor yoksa yüz yüze mi? Kayıtlar ne zaman bilenininiz var mı? Şimdiden teşekkürler. YKS sınavı puanı ile mi üniversite seçebiliyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi üniversitelerin açık öğretim programı var?
İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi.

Ve sizce bölümümle alakalı ne okuyabilirim?
Halkla İlişkiler ve Çocuk Gelişimi, Psikoloji alanıyla az çok alakalı bölümler. Sosyoloji, Felsefe gibi Psikoloji ile alakalı bölümler için 35 yaş altına sınır var. İlla alakalı bir bölüm okumana gerek yok. Belki bu linklerden [1][2][3][4] dikkatini çeken bir bölüm bulabilirsin.

Ve açık öğretim fakultesi mesela 4 sene bunu üstten ders alıp daha kısa zamanda bitirmek mümkün mü?
Mümkün. Yaz okulu ve üstten dersler ile bölümü 3 senede bitirebilirsin.

Sınavlar internetten mi oluyor yoksa yüz yüze mi?
Yüz yüze.

YKS sınavı puanı ile mi üniversite seçebiliyoruz?
Şimdi 2 çeşit yöntem var: Sınavlı yöntem ve sınavsız yöntem. Sınavlı yöntemde ÖSYM tercih ekranında tercihlerine Açıköğretim yazarak bu bölümü kazanabilirsin. Tabi bu durumda örgün öğretim okuyamazsın.

2 tane üniversiteyi aynı anda okumak için sınavsız yöntemi tercih edebilirsin. Sınavsuz yöntem için halihazırda bir üniversite mezunu olmak veya üniversite öğrencisi olmak gerekiyor. YKS sıralamasının önemi yok yani.

Kayıtlar ne zaman bilenininiz var mı?
İlk üniversite kaydını yaptırdıktan sonra 2. üniversiten olan açıköğretim başvurunu tamamlayabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı