Açık Öğretim Fakültesine Giriş

Anemon

Hectopat
Arkadaşlar: açık öğretim fakültesinin 2 yıllık herhangi bir bölümüne girmek için YGS puanımız yetiyor mu? Başka bir sınava girmeye ihtiyaç var mıdır? Bir de 180 barajını geçtiğimizde istediğimiz herhangi bir 2 yıllık bölüme kayıt olabiliyor muyuz? Yoksa her bölüm için ayrı puanlar mı mevcut? İnternette pek çok şey gördüm. Fakat aklım karıştı. Nedir bu işin şartları? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıllık bir okul bitirdiğinde aldığın eğitim, diploma ve saygınlık 4 yıllık bölümlere göre düşük olacaktır, bu esnada kendini geliştirmezsen. Sınvasız geçiş ise Meslek Liseleri'nde mümkün olabilir diye düşünüyorum.

4 yıllık fakültemin 2. senesindeyim:) Sınavsız geçiş dediğiniz gibi mümkün ancak öğrenmek istediğim o değil. Yani barajı geçmemiz açıköğretim fakültesine girişimiz için(hangi bölüm olursa olsun) yeterli midir? Buna dair bir bilginiz var mı acaba?

Barajı geçtiğinde istediğin bölümü seçebilirsin. Hatta 2 üniversiteyi idare ederim diyosan çift diplomalı bile olabilirsin.:)

Evet amacım da bu:) Şu an üniversitemde bir ana dal ve bir de yan dal okuyorum. Açıköğretimden de bir sertifikam olsun istiyorum. Hayırlısı inşallah:) Teşekkürler cevabınız için.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı