Açık öğretim lise ile MSÜ sınavları kazanılabilir mi?

Era7Capone

Decapat
Katılım
1 Ocak 2021
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben 10. sınıf lise öğrencisiyim ve devamsızlık yüzünden sınıfta kalacağım için müdür yardımcısı bana Mesem'e geçmem tavsiyesinde bulundu ve geçtim.
Okul değiştirdiğim için yeni okulda güzellik ve bakım vs. gibi bölümler vardı ve kadın kuaförlüğü bölümünden mesleki eğitime geçiş yaptım.
Ortaokuldan beri tek hayalim asker olmaktı ve bu yüzden girdiğim kadın kuaföründen ayrıldım.

Ailem açıköğretime aldıralım diyor, ben de bunun tarafıyım ama açık öğretim ile MSÜ sınavlarını kazanabilir miyim hiçbir fikrim yok.
Tabii dışarıda boş boş dolanmak yerine evde sınavlara ve derslere çalışmak en iyi seçim.
Ama nasıl bir program izlemeliyim veya nereden başlayacağım hakkında en ufak bir fikrim olmadığı için sizlerin de fikirlerini almak istedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Şu an okula gitmiyorum, okulu açığa aldırınca kaçıncı sınıftan başlarım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açığa geçince sınıf olmuyor. Kredi ve dönem oluyor. 170 kredide geçiliyor. Ben 11 bittiğinde açığa geçmiştim ve 200 küsür kredim vardı. Kredi olarak tamamlasam da açığa yeni geçtiğim için en az 1 dönem okumam gerekiyordu. 1 dönem + 1 dönemlik zaruri sınavlar ve geçer notlarıyla geçiyorsunuz. 10. sınıf olduğunuz için 170'den az olabilir mevcut krediniz. Edebiyat, Tarih, Yabancı Dil ve Din Kültürü'nden sınav oluyorsunuz. Şimdilik online olunuyor, gelecekte nasıl olur bilemem.

Kendiniz çalışabilecekseniz yaparsınız. Zira ben de bu sene MSÜ'ye gireceğim. Ama program öneremem, ben dershaneden devam ettim çünkü.
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE öğretmen olması lazım, belki yardımı dokunabilir.
 
Hocam bende sizin gittiğiniz okula gidiyorum, Gittiğiniz okul iyi hem ders çalışıp hem para kazana bilirsiniz.

Bende şu anda TYT çalışıyorum bu okulun bana hiç bir zararı dokunmuyor, Farklı bir bölüm hatta daha kompleksli bir meslek.
 
Hocam bende sizin gittiğiniz okula gidiyorum, gittiğiniz okul iyi hem ders çalışıp hem para kazanabilirsiniz.

Bende şu anda TYT çalışıyorum bu okulun bana hiçbir zararı dokunmuyor, farklı bir bölüm hatta daha kompleksli bir meslek.

Meslek okulu ama diğer meslek okullarına göre meslek dersleri çok fazla yani üniversite sınavları için uygun değil bence. Sadece askeriyeyi istiyorum belirttiğim gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı