Açık öğretim nasıldır?

Borozan08

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bazı sorunlar olduğu için okuluma gidemiyorum, ve yaşadığım yerde pek bir okul seçeneği yok o yüzden açıktan okumayı düşünüyorum, ama bu konu hakkında pek bir bilgim yok, açık lise okursam diploma alıyor muyum? Derslerde hangi konulara çalışmam gerektiği söyleniyor mu? Sistem nasıldır yani, bilgilendirirseniz sevinirim, ve açık öğretime geçersem aynı sene normal okula kayıt olarak devam edebiliyor muyum?

Diploma alıyorsunuz ve aldığınız diplomada açık liseden mezun olduğunuz yazıyor, gerisinden emin değilim. Covid-19 zamanlarında internet üzerinden sınav yapılıyordu ama normal şartlarda belli kurumlarda fiziksel olarak yapıyorlardır diye tahmin ediyorum.

Hangi derslere çalışmanız gerektiğini illaki öğrenirsiniz, size söylenmese bile internette MEB'in sayfasında yazmışlardır.

Peki normal okumaktan daha mı zordur?

Peki normal okumaktan daha mı zordur?
Üniversite sınavına hazırlanan birisi için normal okumaktan çok daha verimli, ayrıca hiçbir zorluğu yok. Diploma puanını ciddi miktarda yükseltiyor, şimdiki aklım olsa 9. sınıfta açığa geçerdim.

Açık lise dediğin şey seni tamamen serbest bırakmaları demek, sadece sınavlara giriyorsun. Senin alanında çıkmayacak saçma sapan derslerle vakit öldürmek yerine doğrudan üniversite sınavına yönelik çalışabiliyorsun.

Anladım.

@Otomatik Mandalina arkadaş açık öğretimin verimli olduğunu söylemiş ki doğrudur ama bu açık öğretime geçtiğin zaman bir hedefin olması ve disiplinli olman lazım. Lisede çok arkadaşım var açığa geçip ders çalışmayı bırakan. Çoğu kişi açığa geçince okulun sağladığı disiplini yalnızken kendine uygulayamıyor. Bu sonuçta çok normal bir durum. Okulun bir ağırlığı, kuralları ve disiplin anlayışı var. Sen evde olduğun zaman bu saydığım 3 şeyden de muaf oluyorsun. Eğer açığa geçtiğinde günü gününe ders çalışıcaksan ne âlâ.

Hala şu lanet açık liseden kurtulamamış birisi olarak söyleyeyim (benim enayiliğim geçmişte sınavlara girmedim) yaklaşık 1 ay öncesine kadar çok kolaydı telefondan giriyordun sınava ama artık öyle değil bir okula gidip sınavlara gireceksin yine de kolay.

Açıktan lise/üniversite okumak biraz meşakatli. Günlük yaşantından derslere vakit ayırıp konsantre olamıyorsun. İlla dikkat dağıtan bir şey çıkıyor.
Verilen dersleri okudun/izledin diyelim. Kendinin doğru yolda olup olmadığını bilemiyorsun. Okul ortamı bence en sağlıklısı.

pek bilmiyorum ama yönetmenlik değişiklikler yaptı, açık liseye geçmek için artık çok iyi bir sebebe ihtiyacın var

Konular söylenmiyor fakat sınavlara giriyorsun belirli saat ve günlerde aynı denemelere giriyormuşsun gibi sınav oluyorsunuz açık lise öğrencileriyle beraber annem diploma almıştı açık liseden sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…