Açık öğretim nedir ve geçilir mi?

467597

Hectopat
Merhaba, son zamanlara açık öğretime geçme konusunu kafama çok taktım fakat bu olay hakkında hiçbir bilgim yok. Meslek lisesi kolejine gidiyorum ve gıda bölümünü okuyorum fakat üniversitede yabancı dil, tercümanlık, öğretmenlik gibi alanlara yönelmek istiyorum 11. sınıfım. Açıkçası okul ortamımı sevmiyorum, derslerden bir şey anlamıyorum gereksiz proje ödevleri ve zaman kaybını boş buluyorum. Ekstra olarak ailem okuluma para ödüyor kolej olduğu için, fakat ben bu şekilde ilerlemesini istemiyorum. Kendime ve yeteneklerime daha çok zaman ayırabilmeyi istiyorum, ayrıca meslek lisesinden açık öğretime geçilebilir mi? Açık öğretimde zorlanır mıyım? Nasıl geçebilirim? Kafamda bin tane soru işareti var, bana şöyle uzun uzun yazıp tüm soru işaretlerimi giderebilecek arkadaşlara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Açık öğretim daha zor.
Ne gibi zorlukları var? Şuan gittiğim meslek lisesinde ki Meslek Konularını anlayamıyorum ve sevmiyorum, ayrıca ailem okuluma para ödüyor.
Ne gibi zorlukları var? Şuan gittiğim meslek lisesinde ki Meslek Konularını anlayamıyorum ve sevmiyorum, ayrıca ailem okuluma para ödüyor.
Zorluk olarak kendine disiplin belirleyip ders çalışmalısın gibi şeyler varsa bunları halledebileceğimden eminim, fakat şuan gittiğim Meslek Okulu hayal ettiğim şeylerin peşinden gitmeme büyük ölçüde engel oluyor ve daha kötüsü okuduğum mesleğin derslerini anlayamıyorum ve geçemiyorum.

Ne gibi zorlukları var? Şu an gittiğim meslek lisesinde ki Meslek Konularını anlayamıyorum ve sevmiyorum, ayrıca ailem okuluma para ödüyor.

Zorluk olarak kendine disiplin belirleyip ders çalışmalısın gibi şeyler varsa bunları halledebileceğimden eminim, fakat şu an gittiğim Meslek Okulu hayal ettiğim şeylerin peşinden gitmeme büyük ölçüde engel oluyor ve daha kötüsü okuduğum mesleğin derslerini anlayamıyorum ve geçemiyorum.

Meslek okulu bırakıp hele ki gıda mühendisliği okurken açığa geçmek saçmalık.

Zaten anladığım kadarıyla fazla ders çalışmayı da sevmiyorsun bu sefer açık liseyi nasıl bitireceksin ve düz olarak bitecek normal orta öğretim olarak bitirmeye bak okulunu açık lisede daha fazla tembelleşirsin tavsiye etmem.

Zorluk olarak kendine disiplin belirleyip ders çalışmalısın gibi şeyler varsa bunları halledebileceğimden eminim, fakat şuan gittiğim Meslek Okulu hayal ettiğim şeylerin peşinden gitmeme büyük ölçüde engel oluyor ve daha kötüsü okuduğum mesleğin derslerini anlayamıyorum ve geçemiyorum.
Tam olarak ne okumak istiyorsun.

Zaten anladığım kadarıyla fazla ders çalışmayı da sevmiyorsun bu sefer açık liseyi nasıl bitireceksin ve düz olarak bitecek normal orta öğretim olarak bitirmeye bak okulunu açık lisede daha fazla tembelleşirsin tavsiye etmem.
Gıda Mühendisliğini sevmiyorum, Üniversitede'de okumayacağım gıda mühendisliği ve derslerini bir türlü anlayıp veremiyorum. Bu benim tembel olduğum anlamına gelmiyor, kendi kendine öğrenen biriyim.

Tam olarak ne okumak istiyorsun.
Yabancı dil üzerine ilerlemek istiyorum İngilizce, Tercümanlık, Öğretmenlik gibi gibi.

Gıda Mühendisliğini sevmiyorum, Üniversitede'de okumayacağım gıda mühendisliği ve derslerini bir türlü anlayıp veremiyorum. Bu benim tembel olduğum anlamına gelmiyor, kendi kendine öğrenen biriyim.

Yabancı dil üzerine ilerlemek istiyorum İngilizce, Tercümanlık, Öğretmenlik gibi gibi.

Üniversiteye kadar kendini geliştir ve okulu bitirmeye bak derim bence geçersin derslerden çabalarsan.

Açık lisenin hiçbir zoru yok. Okula gitmek istemiyorsan daha fazla okulda acı çekme. Bu dönem geçti artık ama seneye AÖL geçebilirsin.

Üniversiteye kadar kendini geliştir ve okulu bitirmeye bak derim bence geçersin derslerden çabalarsan.
Açık Öğretimi hala neden tavsiye etmediğinizi anlayamadım.
Açık lisenin hiçbir zoru yok. Okula gitmek istemiyorsan daha fazla okulda acı çekme. Bu dönem geçtir artık ama seneye AÖL geçebilirsin.
Evet, okula gitmek istemiyorum hem arkadaş ortamım vasat hem dersleri anlamıyorum hemde huzurlu değilim okula gidiyormuş gibi hissetmiyorum. Kendi kendime her şeyi çok daha iyi öğrenebiliyorum ve ayrıca kendime hiç zaman bile ayıramıyorum.

Açık Öğretimi hala neden tavsiye etmediğinizi anlayamadım.
Ailen kolejde okutabiliyorsa ve senin daha iyi yerlere gelebilmen için üniversitedede aynı tutumu sergilerler ne güzel kolejdesin açığa geçince ne olacak? ailen daha fazla baskı uygulayabilir sana karşı.

Ailen kolejde okutabiliyorsa ve senin daha iyi yerlere gelebilmen için üniversitedede aynı tutumu sergilerler ne güzel kolejdesin açığa geçince ne olacak? ailen daha fazla baskı uygulayabilir sana karşı.
Ailem beni koleje düz lisede geçemeyeceğimi düşündükleri için verdiler, çok iyi bir maddiyatımız yok zorla ödüyorlar parayı bunu bu kadar istememin sebeplerinden biride bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı