Hocam ben YBS bölümünü öneririm, kendim mühendislik mezunuyum ancak şirkette beraber çalıştığım birçok YBS mezunu da var. Ben YBS okunmaz demiyorum, YBS açıköğretimden okumaz diyorum. Örgün okuyacaksanız YBS gayet iyi iş imkanına ve kazanca sahip bir bölüm.
Mühendislik mezunu olmayan kimseyi almıyorlar gibi bir durum yok aslında, belli başlı savunma sanayi ve fintech firmaları evet mühendislik diplomasına bakıyor ancak sektörün çoğunluğu için şart değil. Genel olarak her iş ilanında “cs or related degree” şeklinde bir şart bulunur. Buna bilgisayar ve yazılım mühendisliği başta olmak üzere 4 yıllık yazılım ile ilgili lisans bölümlerinin diplomaları da dahildir.
Ancak açık öğretim diplomasına özel sektörde özellikle de yazılım sektöründe çok büyük olumsuz bir algı var. Açık öğretim fakültesi yazan CV'ler mülakata dahi çağrılmadan filtreleme ile red alıyor. Bunu sektörde çalışan birisi olarak söylüyorum, mezun olunca bu durum ile karşılaşınca üzülme diye öncesinden söylüyorum. Okuyacaksan örgün oku, illaki açıköğretimden okuyacaksan diplomanda açık öğretim yazmasının olumsuz karşılanmayacağı başka bölümlere bakmanı tavsiye ederim.