Çözüldü Açık öğretimde kalan 1 zorunlu dersi geçmek YKS için zorunlu mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emin.gunay

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Siber güvenlik
Arkadaşlar selam. Başlık çok açıklayıcı olmadı. Bu sene açık öğretime geçtim lise 12. sınıf olarak. Toplam geçme kredisi 170. benim kredim 185. ancak kalan zorunlu ders 1 gözüküyor. Tüm sınavlara girdim. Bu zorunlu ders inkılap. Ben bu dersten 5 üzerinden 1 aldım. Bu durumda sınıfı geçip YKS sınavına girebilecek miyim? Yoksa bu zorunlu dersi geçmem zorunlu mu? Ek sınav olacak mıyım bu ders için ya da bir dönem daha eğitim dönemim mi uzayacak? Bilgisi olan arkadaşlar beni bir aydınlatırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Başlık açıklayıcı olmasa da sorun yok, sizi anladım. 👍 Zorunlu dersi evet, geçmek zorundasınız da Temmuz'da 3. dönem ve Eylül'de ek sınav oluyor. Geçici mezuniyet belgesiyle üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz. Sene sonuna kadar da diplomanızın aslını götürmeniz gerekir. Götürmezseniz üniversite kaydınız silinir ve sanki hiç üniversiteye kayıt yaptırmamışsınız gibi olur. OBP de yarıya düşmez.
@emin.gunay, konuya geri dönüş sağlar mısınız?
Başlık açıklayıcı olmasa da sorun yok, sizi anladım. 👍 zorunlu dersi evet, geçmek zorundasınız da Temmuz'da 3. dönem ve Eylül'de ek sınav oluyor. Geçici mezuniyet belgesiyle üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz. Sene sonuna kadar da diplomanızın aslını götürmeniz gerekir. Götürmezseniz üniversite kaydınız silinir ve sanki hiç üniversiteye kayıt yaptırmamışsınız gibi olur. OBP de yarıya düşmez.
@emin.gunay, konuya geri dönüş sağlar mısınız?

Hocam aralık'ta ki sınavda mezun olursak 30 Ocak 2026 ya kadar vaktimiz var 22 Ocak gibi açıklanır diplomanın asli çıkmasının imkanı yok e devletten mezuniyet belgesini versek gerçek kayida donusurmu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı