Açık öğretimde nasıl ders çalışılmalı?

şirinbertan

Yoctopat
Daha fazla  
2 sene çalıştım okumadım, şu anda çalışıyorum ama aynı zamanda açıktan lise okuyorum 9. sınıfım. Saat 12.30'dan aksam 22.30-23.00 civarı isten cikiyorum, ne zaman ve nasıl ders çalışmalıyım yardıma ihtiyacım var. Ders çalışma tekniklerinede ihtiyacım var, videolar izliyorum ve hepsini not aliyorum videoları durdurup yazmaktan dinleyemiyorum dersi, sonra notlarimi okuyorum doğru düzgün anlamıyorum. Bayağı bir yardıma ihtiyacım var:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli konularda videyou 2 kere izleyeceksin fakat 1 tur sadece dinle 2.ye geçmeden zaten videoyu bildiğin için aklında kalanlardan bir not çıkart ve sonrasında videoyu bir kez daha dinleyerek notlarında bak burayı unutmuşum dediğim kısımları tamamla çifte pekiştirme olduğu için kolay kolay unutamazsın harcadığın zamana değer.

Önce konu anlatımını dikkatlice dinliceksin. Sonra aklında kalanları not alıp üstünden geçeceksin. Video anlatım üstünden durup devam edersen odağın bozulur videonun akışı kayar.Videoyu/konuyu anladığını hissettiğin zaman da soru çözmeye başla. MEB'in konular hakkında temel kazanım ölçme değerlendirme gibi testleri var ismini tam hatırlamıyorum fakat biraz araştırabilirsin. O ortamda bulunmayıp birebir dinleyemediğin için sorun yaşıyorsun önce konuyu biraz hazmetmen lazım. Kolaylıklar. Sözel dersler için alışkanlığın yoksa kitap okuma alışkanlığı edin. Pratikleştikçe okudukça daha iyi ve daha kolay gelecek her şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı