Açık öğretim'den mezun olan birisi iş bulabilir mi?

Üniversite okumadan nasıl İngilizce öğretmeni olacaksın? YDS'ye girip üniversite okumaktan bahsediyorsan olur. Yazılım çok geniş, eğer kendi başına öğrenebileceğini düşüyorsan öğrendikten sonra işler bulup onları yaparsan kazanırsın ama yazılımla ilgili bölüm okumak seni öne geçirecektir. Bence önceliğin üniversite olmalı. Senin potansiyelini ve neler yapacağını kimse bilmediği için kendin karar vermelisin, yazılımı çok iyi öğrenip freelance işler yapabileceğine inanıyorsan üniversite okumayabilirsin.

YDS sınavına gireceğim sadece açıktan lise mezunu olup iş bulabilir miyim diye merak ettim.

Şu an C# öğreniyorum, C# tamamen sökünce HTML gibi dillere geçiş yapmayı düşünüyorum.

YDS sınavına gireceğim sadece açıktan lise mezunu olup iş bulabilir miyim diye merak ettim.

Şu an C# öğreniyorum, C# tamamen sökünce HTML gibi dillere geçiş yapmayı düşünüyorum.

Yani şu anlık düşüncem şu: YDS sınavına girip üniversite okuduktan sonra hem öğretmenlik maaşı+freelancer olarak yazılımdan proje alırsam onları vs yapıp ekstra ücret gelir düşüncesindeyim.
 
Tabii ki bulabilir neden bulmasın? 🙂 Özellikle son zamanlarda epey bir tıbbi sekreter personel alımı bahis geçtiğinden beri, insanlar keşke AÖF tıbbi sekreterlik okusaydım diye hayıflanıyorlar. Ülkede bazı işler biraz şans işi
 
Açık lise ile iş bulmanın alakası yok. Zira lise ile işin bir alakası yok. Açık üniversite ile örgün üniversitede bu fark mevcut. Tabii ki Boğaziçi herkesin hoşuna gidicektir. Tabi kamuda memur olucağım derseniz , açık ile örgünün farkı yok.
 
Hepinize merhaba, hep açık liseye geçmek istiyordum nedeni ise örgün eğitimdeki saçmalıklardan dolayı. Ailem ise açıkdan bitirirsen diploma alamazsın, iş bulamazsın gibi saçma şeyler uyduruyordu, bugün Okul'da açık işleri ile ilgilenen hocaya sorduk annem ikna oldu örgün eğitimle açık eğitim diplomasının aynı olduğuna sorum ise şu benim ingilizcem B2 seviyesi ki daha da geliştireceğim, bir yandan yazılım öğreniyorum açık diplomasıyla üniversite okumasam iş bulabilir miyim? En kötü İngilizce öğretmeni olurum bence.

Açık öğretim ile meslek lisesi okudum yüz yüze eğitimide vardı hafta sonları gidiyordum ne derslerle ne de okulda yemek yapımı ile alakam olmadı hiç temelim olmamasına rağmen 30 yaşında KPSS sınavına girdim kamuya aşçı alımı vardı başvurdum atandım devlet memuru oldum mesleği atandıktan sonra birkaç ayda öğrendim velhasıl kelam açık öğretim okunur sorun olmaz.
 

Geri
Yukarı