Çözüldü Açık ortaokul sistemi nasıl işliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eticqa

Zeptopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar, ben bir dönem Almanya'ya gittim yani 6. sınıfta şimdi geri döndüm şu an normalde 9. sınıf olmam gerek ama maalesef milli eğitim sistemimiz bunu anlamadığı için tekrar 6. sınıftan başlattı ve yaşım 14'ü geçtiği için beni açık ortaokulu aldılar. Açık ortaokul sistemini bilmiyorum aynı açık lise gibi mi? Yani mesela her şeyi tamamlarsak bir yılda mezun olabilir miyim? Ortaokulu açık okuyanlar cevaplayabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1 Yılda 3 dönem var, dönemler yaklaşık 3'er ay sürüyor. 6. sınıftan başlayanlar bir yıldaki 3 dönemde tüm derslerini tamamlayabiliyor ve bitirebiliyor üstten aldıkları derslerle. Yani evet, abinin söylediği yanlış değil ve 3 dönemde tüm ortaokulu bitirebilirsin.
Evet, her şeyi aksatmadan geçerek ve dersleri seçebileceğin en fazla dersi seçecek şekilde seçtiğin takdirde yaklaşık bir yılda mezun olabiliyorsun. Zaten sınavlar e-Sınav olduğu için rahat geçersin.

Başka sorun var mı? Soru işaretin giderildi mi? @eticqa

Son düzenleme:
Hocam abim her 3 ayda bir dönem atlayabiliyorsun sadece diyor doğru mu?

1 Yılda 3 dönem var, dönemler yaklaşık 3'er ay sürüyor. 6. sınıftan başlayanlar bir yıldaki 3 dönemde tüm derslerini tamamlayabiliyor ve bitirebiliyor üstten aldıkları derslerle. Yani evet, abinin söylediği yanlış değil ve 3 dönemde tüm ortaokulu bitirebilirsin.

Çözüm
Tamam teşekkürler konu çözüldü olarak işaretlenebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…