Açık yara duş problemi

Benim açık yaram varken üzerini gazlı bezle ve flaster bantla kapatıp üzerine de naylon poşeti su geçirmeyecek şekilde bağlıyordum. Doktor bizzat tavsiye etmişti. Islansa bile yeni bandaj koyarsın ama poşet yaraya temas etmesin demişti doktor. Bu şekilde yapabilirsin evde gazlı bez ve flaster bant varsa.

Yanıtlarınız için teşekkürler, eğer yarına kadar yarada toparlanma hissetmezsem sağlık ocağı tarzı bir kuruluşa gideceğim. Duş konusunda da poşet olayını başarabilirsem duş alacağım, alamazsam sadece yarayı temizleyip bekleyeceğim.
Sargı bezi tutacak şekildeyse vazelin sürüp sargı beziyle kapatın yaranın üstünü. Garanti olsun diye ayağınıza naylon poşet geçirip bileğinize lastik takarak ayağınızı kapatabilirsiniz.
Yaranın şuan üzerinde sargı bezi var, fakat su değdiği anda atıyordu. @kino arkadaşımın da söylediği gibi üzerine bir de poşet geçirip gireceğim şimdi, çok daha basit ve mantıklı bir çözümmüş, düşünemedim. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Yanıtlarınız için teşekkürler, eğer yarına kadar yarada toparlanma hissetmezsem sağlık ocağı tarzı bir kuruluşa gideceğim. Duş konusunda da poşet olayını başarabilirsem duş alacağım, alamazsam sadece yarayı temizleyip bekleyeceğim.

Yaranıza yaptığınız gibi, bi bezle kapatın. Üsteki arkadaş gibi yapabilirsiniz. Sonra poşet geçirin. Lastik, ip, bant vs. ile tutturun.

Arkadaşlar, önerilerinizi uygulayıp önce gazlı bez ve ipek bant ile yarayı kapattım, bir poşeti ayağıma geçirip lastik ve iple sabitledim. Çok az bir sızma oldu fakat yarama değmedi su, herhangi bir acı hissetmeden duşumu aldım. Yarayı da çıkarken hafifçe sabunlu su ile temizledim, önerileriniz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı