Hocam şunu buldum;
B- AÖL’den Örgün Eğitim Kurumlarına Geçiş: Açık Öğretim Lisesinde Ders Geçme ve Kredili Sistemi, örgün eğitim (devam zorunluluğu olan okullar) okullarda ise Sınıf Geçme Sistemi uygulanmaktadır. 1- Nakil şartlarını tutan öğrenci; a) Zorunlu eğitim çağının dışına çıkmamış olmak, b) Daha önceden örgün eğitim kurumunda 2 yıl üst üste sınıfta kalmamış olmak, c) Önceden örgün eğitim kurumlarından disiplin suçu ile uzaklaştırılmamış olmak, 2- Açık Öğretim Lisesinden tasdiknamesini alır. 3- Açık Öğretim Lisesinden örgün eğitim veren bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin sınıf seviyesi, başarmış oldukları ortak derslere göre belirlenir. Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdiknameye göre öğrencinin sınıf seviyesini, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 29.09.2014 tarih ve 93 sayılı kararına göre belirler. 4- Nakil ve geçiş için tüm bunlardan sonra başvuracağı eğitim kurumunun ya da ikametinin bulunduğu İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Nakil Komisyonuna dilekçe ile başvurarak nakli gerçekleştirilir.