Açılırken Şarja Takınca Çıkan Bip Sesi

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Az önce fark ettim. Acer E1-570-33214G50mnkk laptopum açılırken Şarja takınca bip sesi geldi. Normalde ya şarja takılıyken açarım ya da açıkken şarja takarım. Bu bip sesi neyin nesi? Anlamı ne? Kısa ve 1 kere çıkan bir bip.

İşletim sistemi şarj olup olmadığını ekranda gösterebilir ama henüz bir işletim sistemi boot edilmediği için bilgisayar sizi şarj oluyorum diye uyarıyor. Tabii bunlar tahminim ama muhtemelen böyle.

HP 15-af110nt model bir dizüstü bilgisayarda ben de buna benzer bir durum yaşadım. Video çekerken BIOS menüsünde şarjı bitmişti ve farkında olmadan bip sesi çıkarmıştı. Videoyu izlediğimde bip sesi duydum ve o sesin nereden geldiğine hiç anlam verememiştim (dizüstü bilgisayarım bip sesi çıkarana kadar).

Bir uyarı sesi normal, BIOS'dan kapatabilirsiniz.
Uyarı sesi BIOS menüsünden kapatılmıyor. Ayrıca o sesin ne olduğunu başka bir forumda sorduğumda kondansatörün bu sese neden olduğunu iddia ettiler. Konuyu açtıktan 1 ay sonra gerçek bambaşkaydı. Çünkü o sesi kendisi çıkarmış.

Son düzenleme:
Uyarı sesi BIOS menüsünden kapatılmıyor. Ayrıca o sesin ne olduğunu başka bir forumda sorduğumda kondansatörün bu sese neden olduğunu iddia ettiler. Konuyu açtıktan 1 ay sonra gerçek bambaşkaydı. Çünkü o sesi kendisi çıkarmış.
Kapatılabiliyor bazı BIOS'larda Acer'in BIOS ayarları ile HP bir değil. Kesin hüküm verilemeyecek bir konu. 'Power Beep'.

Kapatılabiliyor bazı BIOS'larda Acer'in BIOS ayarları ile HP bir değil. Kesin hüküm verilemeyecek bir konu. 'Power Beep'.
Benzer bir durum ile karşılaştığım için söyledim. Şarjı az iken bilgisayarı açmayı denesin ses çıkarıyor mu diye. Bazı bilgisayarlarda kapatılıyor ama benimki gibilerde kapatılmıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı