Açılışta disk checking hatası

fb4lif3

Centipat
Katılım
4 Nisan 2020
Mesajlar
23
PC her açılışta 8 saniye içinde disk taramayı geçebilirsiniz yazıyor. Sebebi nedir? Son 2-3 gündür sorunum var.
 
Şöyle bir sorun var bıraksam dahi sanki skip atmış gibi geçiyor yani 1 veya 2.5 saat yerine 10 saniye kadar sürüyor.
Ayrıca önemlimi bilmiyorum ama, diğerlerinde olduğu gibi Windows 10 fotoğrafının altında değil anakart logosunun altında yer alıyor.
Bazı PC'lerde 1 saat bazılarında 2.5 saat sürüyor.

Hocam cevabınız var mı?
 
Son düzenleme:

Daha sonra açıyor mu?
Chkdsk /r /F
Bir de CMD'ye bu komutu girin daha sonra İngilizce bir şeyler diyecek cümlenn sonunda y/n diyecek y deyin ve PC'yi yeniden başlatın.
Bu dediğimi manuel olarak disk checking yapmak isteyenler yapıyor bakalım bu seferde 10 saniye durup geçecek mi yoksa normal 1-2 saat sürecek mi?
 

Hocam "daha sonra açıyor mu ?" -Evet hocam daha sonra açıyor.
Hocam "daha sonra açıyor mu ?" -Evet hocam daha sonra açıyor.

Hocam CMD'ye o komudu yazınca:
Access denied as you do not have sufficient privileges or.
The disk may be locked by another process.
You have to invoke this Utility running in elevated mode.
And make sure the disk is unlocked. Yazıyor?
 
Görev yöneticisinde işlemlerin SS'ini atabilir misin.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (2).png
    70,7 KB · Görüntüleme: 60
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    71,1 KB · Görüntüleme: 55
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    78,5 KB · Görüntüleme: 54
  • Ekran Görüntüsü (5).png
    78,5 KB · Görüntüleme: 48
  • Ekran Görüntüsü (6).png
    78,3 KB · Görüntüleme: 59

Türkçesinde diyor ki işte disk bir işlem tarafından kilitlenmiş olabilir diyor benim gözüme görev yöneticisinde bir şey çarpmadı.

Bir de CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp yapın.
Evet evet benim hatam yönetici olarak çalıştırıp yapın. Her bu arada benim dediğim gibi y/n demeyebilir direk PC açıkken fısk checking yapabilir bitene kadar CMD'yi kapatmayın.
 
Son düzenleme:

CMD kısmını halledip y yazdım sistemi yeniden başlatınca hiç ellemedim 2 kere 8 saniyelik gösterdi (ki normalde 1 kere gösterir başlatır)yine bir 10 saniye sürüp PC başlatıldı ve masaüstüne geldim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…