Çözüldü Açılışta disk ışığı yanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yiğit baki

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Benim sorunum yaklaşık bir aydır ne sebeple olduğunu ve ne sıklıkta olduğunu bilmemekle beraber, bilgisayarımı açarken sorun yaşıyorum. Açılışta disk ışığı yanmıyor. Anakartın logosunun olduğu yerde kalıyor. Altta BIOS'a girmek için tuşlar çıkıyor. Basıyorum. Ama hiçbir tepki yok. Bilgisayar bu ekranda takılı kalıyor. Mecbur yeniden açıp kapatıyorum. Bazenleri kapatıp açtığımda düzeliyor. Bazenleri ise üst üste oluyor. Lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Yaşadığım sorunun video su: 20200812_215003.mp4

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
HDD bağlantısını söküp bilgisayarı açmayı deneyin, eğer ekrana " no sistem or disk error" gibisinden bir yazı çıkıyorsa sorun muhtemelen, HDD data kablosunda ya da sata girişlerinden kaynaklanıyordur. Farklı bir Sata girişi ve başka bir data kablosu deneyerek HDD'yi tekrar anakarta bağlayıp bilgisayarı açmayı deneyin. Sorun devam ederse farklı bir HDD takıp deneyin (HDD'den kaynaklanacağını zannetmiyorum ama yine de deneyin) farklı HDD takmanıza rağmen yine sorun çıkıyorsa. CPU'yu çıkarıp çalıştırın bilgisayarınızı, BIOS post hata iletisi ve bip sesi gelmesi gerekiyor bilgisayarınızdan, gelmiyorsa sorun anakartınızdadır.
Bilgisayara en son ne zaman format attınız?
Anakart Marka Model?
Sisteminizi yazarsanız forumdaki arkadaşlar ve ben daha fazla yardımcı olacağız.

Bilgisayara en son ne zaman format attınız?
Anakart marka model?
Sisteminizi yazarsanız forumdaki arkadaşlar ve ben daha fazla yardımcı olacağız.

Bilgisayara en son Yaklaşık 2 hafta önce format attım. atma sebep imde bu sorundu. Anakartımın modeli: A320M-HDV r4.0.sistem özelliklerim: Ryzen 3 2200G. 16 GB RAM (8+2)

HDD bağlantısını söküp bilgisayarı açmayı deneyin, eğer ekrana " no sistem or disk error" gibisinden bir yazı çıkıyorsa sorun muhtemelen, HDD data kablosunda ya da sata girişlerinden kaynaklanıyordur. Farklı bir Sata girişi ve başka bir data kablosu deneyerek HDD'yi tekrar anakarta bağlayıp bilgisayarı açmayı deneyin. Sorun devam ederse farklı bir HDD takıp deneyin (HDD'den kaynaklanacağını zannetmiyorum ama yine de deneyin) farklı HDD takmanıza rağmen yine sorun çıkıyorsa. CPU'yu çıkarıp çalıştırın bilgisayarınızı, BIOS post hata iletisi ve bip sesi gelmesi gerekiyor bilgisayarınızdan, gelmiyorsa sorun anakartınızdadır.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı