Açılışta görüntü gitme sorunu

guvenxx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ilginç bir sorunla karşınızdayım lütfen yardım edin delirmek üzereyim.

Sorun şu bilgisayarımı açıyorum açılırken ekran gidiyor eğer monitörü kapatıp açarsam 1 saniyeliğine görüntü geliyor tekrar gidiyor. Monitörü yaklaşık 10-15 dakika boyunca aç-kapa aç-kapa yaparsam bu sefer görüntü sabit kalıyor. Burası tamam.

Diyelim ki 15dk boyunca bunu yaptım ve ekran geldi sorun yok. Şimdi ise başka bir şey karşıma çıkıyor. Bazı çözünürlüklerde sıkıntı oluyor. Mesela ekranı 1440 x 900 (full) çözünürlüğüne alırsam ekran kendiliğinden sürekli gidip gelmeye başlıyor (oda sanırım bir süre sonra sabit kalıyordu sinirim el vermedi denemiyorum artık). Bir alt kademesi olan 1360 x 768'e alırsam sabit sorunsuz kalıyor.

Şimdi sorun nerde arkadaşlar ekran kartım eski. Yani artık bu ekran kartı çöpmü yoksa monitörmü çöp kararsızım başka bir monitörüm yok deneyemiyorum.

Öncelikle merhaba bahsettiğin soru heryerden teşkil edebilir Vga uç kullanıyosan Vga kabloların problemli olabilir. Ekran kartın aşırı ısınmadan dolayı kendi içindeki diot sigortalarını kapatıp açıyor olabilir bilgisayarın yeniyse güç kaynagının watt'ı yetmemesinden dolayı kaynaklanabilir ama genelde vga kablolarından olur arkadasından ödünç vga kablosu alarak işe başlayabilirsin konuyu takip ediyorum.

Öncelikle geç bakabildiğim için özür dilerim monitörün açılması artık yarım saat sürdüğü için uğraşamadım şimdi bakabildim. Yeni bir gelişme farkettim bunuda ekleyeyim. Bilgisayar kapalı, monitörü açıyorum normalde küçük bir kare ekranda yavaşça turlaması gerekiyor fakat görüntü aynı bilgisayar açıkkenki gibi geliyor ve 1 saniye sonra gidiyor. Aynı zamanda bu 1 saniye süre içerisinde küçük bir tınlama seside var. Bu yüzden problemin inverter arızası olduğunu tahmin ediyorum. Tamire götürüp öğrenicem bakalım. Teşekkürler yanıt için.

@guvenxx hocam ps2 klavye denedim fakat yine kapanıyor data in the ec or ec flash might be corrupted yazıyor lütfen yardım

O zaman yeni konu açıp sormanız çok daha mantıklı benim bir bilgim yok bu konuda arkadaşlar yardımcı olurlar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı