Açılışta SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

GGalaxy

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (Üniversite)
Merhabalar, bugün bilgisayarımı açtığımda fanlarda kısa süreli bir hızlanma ve gürültülü çalışma durumu oldu (ekran sürekli siyah kaldı.) ancak kısa süre sonra bilgisayar yeniden başlatılarak Windows onarma ekranına geçti, bir takım işlemler yaptı ve açıldı. Sonrasında olay görüntülüyecisini incelediğimde hatanın tam dokümanını buldum ve ''C:\Windows\MEMORY.DMP. Rapor Kimliği: be5cadd5-9053-4f7d-b453-a607b9878814.'' şeklinde bir ibareyle kaydedildiği yer yazıyordu. Bu dosyayı sizlerle paylaşmak istiyorum ve çözüm için yardımlarınızı bekliyorum, ilgilenebileceklere şimdiden teşekkürler...
Memory.DMP ve Minidump dosyaları linkleri:

Tekrar merhaba, malesef yine mavi ekran aldım ve minidumpu tekrardan ekledim. Bu arada memtest sonuçlarında 48 testin hepsini tamamladı (48/48 passed) ve error bulmadı, 2 saat 25dk falan sürdü.

NOT: Bir de en son aldığım mavi ekran hatasında en altta yazan 'System Service Exception' gibi bişeyler yazıp (devam ediyordu) ve hata kodu vermişti fakat tam hatırlamıyorum belki yardımcı olabilir diye paylaştım.
Hocam en fazla temiz kurulum yapın yoksa bitmeyecek mavi ekran hataları.

Hocam en fazla temiz kurulum yapın yoksa bitmeyecek mavi ekran hataları.
İyi diyorsunuz da ama çok kez yaptım temiz kurulum işini ve hiçbir verimli sonuç almadım. Sfc/ scannow komutunda da sorun yok gösteriyor, virüs zaten yok, driverdan kaynaklı bir şey de yok (minidump hatalarına göre), benim anlamadığım bu mavi ekran hatalarının acaba çok nadir bilinen farklı bir sebebi mi vardır? Eğer ki bilginiz varsa son minidump klasörümü incelerseniz görebilirsiniz, hatta bugün yine aldım mavi ekran onu da atabilirim.
Bu arada bilginize... @MayCrasH @claus
Teşekkürler şimdiden...

HDD takılı sökülü sistemde değil mi ? Şu şekilde olasıklar var. HDD / SSD problem, kabloda veya anakarta giriş slotlarında problem olabilir. Kesin emin olduğun bir HDD veya SSD kablosu ile birlikte deneme şansın var mı? Ayrıca AMD ekran kartın güncel değil görünüyor.

HDD takılı sökülü sistemde değil mi ? Şu şekilde olasıklar var. HDD / SSD problem, kabloda veya anakarta giriş slotlarında problem olabilir. Kesin emin olduğun bir HDD veya SSD kablosu ile birlikte deneme şansın var mı? Ayrıca AMD ekran kartın güncel değil görünüyor.
Ekran kartının son önerilen sürücüsünü kurdum, o konuda problem yok. Ancak dediğiniz gibi belki psu nun anakarta giden güç bağlantısında bir şey olabilir belki, çünkü Aerocool KCAS 500W psu almıştım yaklaşık 3-4 sene önce ve önceki psu'mdaki gibi anakarta pürüssüz bir şekilde oturmadı o soket yani bu da sebep olabilir mi? Bir de psu'nun tüm kablolarını denemedim, acaba değiştirip diğerlerini kullanıp hdd ve ssd güç kablolarını takıp denesem fark olur mu? Onun dışında kesin emin olduğum sağlam bir kablom yok ama sata kabloları şuanki anakartımdan çıkan yeni kablolardı, hdd'nin ki eski sistemimde de vardı, kendi kablosu yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı