Açılışta SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

GGalaxy

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (Üniversite)
Merhabalar, bugün bilgisayarımı açtığımda fanlarda kısa süreli bir hızlanma ve gürültülü çalışma durumu oldu (ekran sürekli siyah kaldı.) ancak kısa süre sonra bilgisayar yeniden başlatılarak Windows onarma ekranına geçti, bir takım işlemler yaptı ve açıldı. Sonrasında olay görüntülüyecisini incelediğimde hatanın tam dokümanını buldum ve ''C:\Windows\MEMORY.DMP. Rapor Kimliği: be5cadd5-9053-4f7d-b453-a607b9878814.'' şeklinde bir ibareyle kaydedildiği yer yazıyordu. Bu dosyayı sizlerle paylaşmak istiyorum ve çözüm için yardımlarınızı bekliyorum, ilgilenebileceklere şimdiden teşekkürler...
Memory.DMP ve Minidump dosyaları linkleri:

Malwarebytes ile taratacağım. Bir de memtest ile ortalama ne kadar süre test etmem gerekiyor, yani önceden bir kez test etmiştim ancak baya fazla sürmüştü (7-8 saat kadar.). Sorun olmadığını hangi aşamada anlayabilirim?

Sistem sorun gibi görünüyor. En son ne zaman temiz kurulum yaptın, daha doğrusu büyük güncellemeleri nasıl aldın? Update ile mi temiz kurulum ile mi? Update ile aldıysan temiz kurulum yap. Eğer temiz kurulum ile geçiş yaptıysan belirtin ona göre öneri yapayım.

En son 1 ay gibi bir süre öncesinde 1909 sürümünü siteden indirip ISO olarak belleğe yazdırıp temiz şekilde kurmuştum. Sonradan bir kaç güncelleme almıştır tabi hatırlamıyorum. 1909 sonrasında büyük güncelleme var mıydı belki siz daha iyi bilirsiniz ama var ise kesin update ile almışımdır.
Bir de sfc/scannow sonucunda bir hata bulunmadı. Aynı şekilde Malwarebytes ile taramamın sonucunda da bir virüs veya tehdit algılamadı. Memtest ile henüz vaktim olmadığından test edemedim ama en kısa zamanda yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta optimize defaults save yapın. Ayrıca sistemde HDD mi yoksa SSD mi var? Aynı varsa yeni dosyaları gönderin. Son olarak sürücü bulma programı kullandın mı?
Her ikisi de var ancak işletim sistemi SSD'ye kurulu, HDD sadece depo. Sürücü bulma programı kullanmadım. Şuan için yeni minidump dosyası yok ama büyük ihtimal yine mavi ekran verir gibi. BIOS'ta dediğiniz ayar F10 ile olan reset to default mudu? Öyleyse onu hallettim.

Geçici olarak HDD'yi söküp sistemi test eder misin?
Tabi ki, konu aktif dursun şuan için bir mavi ekran almadım ama olursa tekrar dönüş yapacağım. HDD'yi de müsait bi zamanda çıkartmayı denerim ancak pek çok dosyam onun içinde.

Tamamdır konuyu çözüldü olarak işaretliyorum. Tekrar hata alırsanız buradan devam edebilirsiniz.
Tekrar merhaba, malesef yine mavi ekran aldım ve minidumpu tekrardan ekledim. Bu arada memtest sonuçlarında 48 testin hepsini tamamladı (48/48 passed) ve error bulmadı, 2 saat 25dk falan sürdü.

NOT: Bir de en son aldığım mavi ekran hatasında en altta yazan 'System Service Exception' gibi bişeyler yazıp (devam ediyordu) ve hata kodu vermişti fakat tam hatırlamıyorum belki yardımcı olabilir diye paylaştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…