Açılmayan BIOS'u sıfırlamak, BIOS'u tekrar açar mı?

Cicenes35

Hectopat
Makaleler
3
Sorum yukarıdaki gibidir. Mümkün müdür, açılır mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici bir klavye ile denenmeli bence çünkü laptop klavyelerinde FN tuşu F tuşlarını asıl işlevlerinden uzaklaştırabiliyor.

Bir arkadaşa sordum dedi ki klavye sabit değil harici bağı bunun için giremiyor olabilir demişti.

@Aqely @Mert Can Urcan ne yapacağım yardım edin en azından çözümlerinizi paylaşın.

Son düzenleme:
Sonuçta o bir laptop klavyesi yani F2'ye bastığınızda F2 olarak algılamıyor olabilir.

Doğrudur o zaman ben diski çıkaracağım şimdi BIOS'a gireceğim bott sekmesinde Windows boot Manager'ı 2.sıraya alıp USB'yi seçeceğim deneyeceğim olacak mı olmazsa BIOS pilini değiştiriceğim olmazsa geçmiş olsun.

Bir işe yarayacağını sanmıyorum.

En azından deneyeceğim olmazsa yapacak bir şey yok yardımlarınız için teşekkürler.

Arkadaşlar hepinize ama hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır teşekkürler @Aqely @Mert Can Urcan @Marix üçünüzün eline sağlık size e kadar teşekkür etsem azdır başarılar dilerim saygılarımla.

Sadece F2 ile olmuyorsa; FN+F2 ye basmak zorunda bazı Lenovo'lar, o da bilgisayar açılışında her seferinde yakalayamamana sebep olabiliyor. Bu yüzden 2-3 açılış denemesinde FN+F2'yi tutturabilirsin.

Açıldığı an klavye elektrik almıyor, FN'ye basılı tutmuşsan da çalışmama sebebi o olabilir. Açılıştan 2-3 saniye sonra (tüm sistemde elektrik dolaşıp BIOS kontrolüne geçildiğinde - ancak BIOS sistemi açmadan) yakalayabilirsin.
harddisk i çıkardım oldu bios açıldı ve boot sekmesinde Windows boot manager ı 2 çektim harddisk tekrar koydum işe yaramadı ama en azından harddisk olmadan açıldığını öğrendim :D

Dosya Ekleri

• IMG_20230707_122954.jpg
    IMG_20230707_122954.jpg
    114,4 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20230707_122938.jpg
    IMG_20230707_122938.jpg
    131 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Şu yöntemi denersen, diske ulaşamayacağı için BIOS'ta yapacağın herhangi bir düzenleme (açılış/boot hariç değiştirmezsen) diski geri taktığında aynen açılmasını sağlar. Format atmak değildir bu, bilgilere dokunmuyorsun - sisteme bile bağlı olmayacak, zaten disk yoksa sadece bios'a girebilirsin.
O zaman bunu denedin. Geçmiş olsun, forumda buraya bakan herkes FN+F2 basmak konusunda kabuslar görecek. :)

SSD/HDD'yi takınca tekrar açılmazsa, HDD'de de işletim sistemi hariç bir şey yoksa - silinmesi problem olmayacak, bootmanage'dan USB'yi ayarlayıp, USB'den uygun bir windows sürümü kurabilirsin. Sonra tekrar BIOS v.b yerlere girmene gerek kalmaz.

O zaman bunu denedin. Geçmiş olsun, forumda buraya bakan herkes FN+F2 basmak konusunda kabuslar görecek. :)

SSD/HDD'yi takınca tekrar açılmazsa, HDD'de de işletim sistemi hariç bir şey yoksa - silinmesi problem olmayacak, Bootmanage'dan USB'yi ayarlayıp, USB'den uygun bir Windows sürümü kurabilirsin. Sonra tekrar BIOS vb yerlere girmene gerek kalmaz.

Ama USB yoktu o silinip onun yerine Windows boot Manager gelmiş D:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı