Acronis True Image 2019 ile alınan imaj geri yüklenemiyor

Daha fazla  
Üstatlar iyi günler. Bu Acronis True Image programı ile Windows'un imajını almak ve aynı donanıma sahip başka bir bilgisayara yüklemek ile alakalı internette hiçbir yerde detaylı, tüm aşamaların görsel olarak anlatıldığı tam mahiyette bir paylaşım bulamadım. Sonunda bu konuyu size sormaya karar verdim.

Ve bu sefer, internette dolaşan anlatımların aksine, detaylı bir şekilde anlatacağım ki aynı sorundan muzdarip olan başka insanlar için de sağlıklı bir kaynak olsun.

Elimde 9 adet Lenovo ThinkCentre M720s desktop PC var. Hepsine ayrı ayrı format atıp program kurma, güncelleme yapma ile uğraşmak istemediğim için imaj alma yöntemine başvurdum. Bu bilgisayarlardan birine temiz bir Windows 10 Enterprise 64 Bit yapı 1909 kurdum ve gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra temel programları (flash, Java, Office, driver vs) yükledim. Ben driver ve programlı yedek nasıl alabilirim?

Sistem yedeği almanız yeterli.
Tüm PC lerde bulunan sabit diskler de aynı ise hiç sorun çıkmadan aynı sistemi imaj dosyası vasıtası ile diğer PC lere de kurarsınız. Sabit diskler de farklılık var ise yine sorun çıkmaz ama az da olsa sorun çıkma ihtimali var.

Bir diğer seçenek ise hiç yedek almadan diskleri klonlayabilirsiniz.

Şu da alternatif bir diğer yöntem. İmaj da alabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sürekli AOMEI, Yukarıdaki videoda olan MACRIUM vs pek çok program kullandım ama Acronis hiç kullanmadım. Aşağı yukarı tüm programlar yapmak istediğiniz işlemi ücretsiz olrak yapıyor.
Yukarıdaki videoda gösterilen şekilde MACRIUM kullanırsanız temiz iş olur.
@enginbey8108

Yapılacak işlemler aşağı yukarı tüm programlarda aynıdır ve kolaydır. Acronis için bir video.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@enginbey8108 imaj alacak iseniz USB bellek kullanın. Sanırım 32GB yeterli olur ama var ise 64 GB USB bellek kullanın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı