Acronis True İmage ile Nasıl Format USB'si Oluşturulur?

Makaleler
18
Daha fazla  
Arkadaşlar bu program deneme sürümü olarak 2015'ini indirdim, internetten baktıklarımda hep eski sürümler var ve aralarında fark oluyor. Benim yapmak istediğim şu, bu program ile Yerel Disk C'yi bir image dosyasına yani .iso dosyasına çevirip, alacağım ssd'nin içinde direk çalıştırmak yani formatla uğraşmak istemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim anlatırsanız çok sevinirim. Bir sorum daha olacak, eğer C'nin image dosyasını ssd'ye yüklersem C ne olacak? Boot seçeneklerinde SSD'yi seçip daha sonra C'yi formatlıyacak mıyım?

Amacın HDD'deki işletim sistemi ve verileri olduğu gibi yeni SSD'ye aktarmak ise yapman gereken işlem basit bir BACKUP oluşturmak ve daha sonra Recovery işlemini SSD üzerinde gerçekleştirmektir.
Eğer oynamadığın gereksiz oyunlar varsa onları silebilirsin, yedek alma ve geri yükleme için harcayacağın zamandan tasarruf edersin.

Bu bahsettiğim yedek HDD'ye alınacak. Daha sonra SSD'ye Recovery işlemi uygulanacak. Bu işlemi yaptıktan sonra hala 1. öncelik HDD'ye ait olacaktır.
Bu yüzden Boot sıralamasından SSD'ye öncelik tanıyacaksın, ayarları kaydedip BIOS'dan çıkacaksın.

En son HDD'yi biçimlendirebilirsin zaten aynı veriler SSD'de olmuş olacak.

Amacın HDD'deki işletim sistemi ve verileri olduğu gibi yeni SSD'ye aktarmak ise yapman gereken işlem basit bir BACKUP oluşturmak ve daha sonra Recovery işlemini SSD üzerinde gerçekleştirmektir.
Eğer oynamadığın gereksiz oyunlar varsa onları silebilirsin, yedek alma ve geri yükleme için harcayacağın zamandan tasarruf edersin.

Bu bahsettiğim yedek HDD'ye alınacak. Daha sonra SSD'ye Recovery işlemi uygulanacak. Bu işlemi yaptıktan sonra hala 1. öncelik HDD'ye ait olacaktır.
Bu yüzden Boot sıralamasından SSD'ye öncelik tanıyacaksın, ayarları kaydedip BIOS'dan çıkacaksın.

En son HDD'yi biçimlendirebilirsin zaten aynı veriler SSD'de olmuş olacak.
Bu program ile mi yapacağım? Veya hangi programla yapacağım?

Evet Acronis ile yedek alabilirsiniz, mesela şuan benim de Backup klasörümde 90GB büyüklüğünde bir yedeğim var.
Windows'un kendi içerisinde de çözümleri var : Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Dosya Geçmişi > (Sol Alt) Sistem Görüntüsü Yedekleme
Yinede Acronis kullanın.

Çok basit bir biçimde yedek alacaksın, nereye kaydedileceğini seçeceksin yani Backup alacaksın.
Daha sonra kayıtlı yedeği seçip nereye yükleneceğini belirleyeceksin yani Recovery yapacaksın.

Evet, Acronis .iso uzantılı yedek almaz ancak .iso uzantılı bir belgeye de ihtiyacımız yok zaten :) Yedek al ve geri yükle hepsi bu.

Evet Acronis ile yedek alabilirsiniz, mesela şuan benim de Backup klasörümde 90GB büyüklüğünde bir yedeğim var.
Windows'un kendi içerisinde de çözümleri var : Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Dosya Geçmişi > (Sol Alt) Sistem Görüntüsü Yedekleme
Yinede Acronis kullanın.

Çok basit bir biçimde yedek alacaksın, nereye kaydedileceğini seçeceksin yani Backup alacaksın.
Daha sonra kayıtlı yedeği seçip nereye yükleneceğini belirleyeceksin yani Recovery yapacaksın.

Evet, Acronis .iso uzantılı yedek almaz ancak .iso uzantılı bir belgeye de ihtiyacımız yok zaten :) Yedek al ve geri yükle hepsi bu.
Çok teşekkür ederim, hayırlıysa bende şu ssd'nin nimetlerinden faydalanayım artık :)

Adsız.png

Şimdi bunlardan hangisini yapacağım sırasıyla? Rescue Media Builder ile sanırım oluşturdum bir kurtarma dosyası.
Adsız2.png

Yarın akşam SSD'yi takacağım pc'ye, sırasıyla ne yapacağımı söyler misiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı