Active partition recovery ile silinen bölümü geri getirme

gurhanerkal

Hectopat
Katılım
28 Şubat 2014
Mesajlar
1
Merhaba arkadaşlar

Geçenlerde flashımı komut istemcisinden formatlayıp bootable yapayım derken akıl tutulması yaşadım ve işyerimin harici diskini uçurdum. (2 tb)

Clean komutu verip diski sildim. Ama üstüne format, biçimlendirme vb yapmadım. Bu halde diski partition olarak kurtarmayı umuyordum onlarca yol denedim. Found and mount gibi. Bunlar dosyaları buldular ama geri getirme o denli yavaştı ki işe yaramazdı.

3 gündür Active recovery part. programı kullanıyorum. 2 gün beni bekletti dosyaları bulmak için neyse buldu. GÖrünen o ki hepsini sorunsuz buldu ama işlem yapmıyordu. Sadece kmple imaj olarak kurtarmak istiyordu. 3 TB'lik haricimde bir bu kadar bölüm oluşturdum. Ve programa gösterip kurtar dedim. Ama ne göreyim yeterli alan varken diskin tamamını formatladı:( Hadi iş dosyaları daha önemli dedim umursamadım. YAklaşık 2 gün recovery sürdü. Sonuç koca bir hiç. Program hiç bir şey kurtarmamış, diski okunmaz durumda windows biçimlendirme istiyor. 4 gün sonrasındaki aradaki tek fark silinmiş bir hdd daha:( Delirmek üzereyim arkadaşlar. Bu active recovery programını daha kapatmadım hala bulunmuş partitionu gösteriyor. Acaba oradan tek tek dosya çekme imkanım yok mu lütfen yardım.

Sistem win 7
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun. Dosya kurtarmada uzman değilim. Verebileceğim tek tavsiye bu işi profesyonel olarak yapan firmalardan birine başvurmanız.
 
Geçmiş olsun gerçekten sıkıntılı bir durum. Ben de bir iki kere böyle yaptım bunun için Hirens boot cd 15.1 de recovery araçları var. Ben bu gibi durumlarda disk genious kullanıyorum . Clean konutunu verip hiç kurtarmadım ama size öncelikli tavsiyem diskin birebir clone ( kopyasını alın) bunun için acronis true image home kullanabilirisiniz bu tarz yedekleme işlemlerinde favorimdir.

1 Disk clone seçeneği (diski hedef diske birebir kopyalar HEDEF DİSKTEKİ TÜM VERİLER GİDER)

2 Normal disk back up işlemi. Burada da .tib uzantılı olarak hedef diske kaydeder. Yalnız bu seçenekte yedeklemeyi yaparken "sector by sector" yedekleme seçeneğini seçmeyi unutmamlısınız zira bize diskin boş dolu tüm alanları lazım. Yedekleme işleminden sonra .tib uzantılı dosyamıza sağ tıklatıp "mount" diyerek sanal yereldisk olarak bilgisayarımızda görebiliriz. Bu adımda mount ederken read/write mode etkin olarak mount edin zaten mount işlemine başlamadan bir adım önceki pencerede sol altta tik işareti koyabileceğimiz bir kutucuk var onu işaretleyip mount etmeliyiz.

Yukardaki iki seçenekten birini uyguladık sıra Disk Genius programına geldi. Verileri riske atmak istemezseniz aldığımız yedekler üzerinde çalışmanızı tavsiye ederim zira veri kurtarma sürecinde kaynak diskteki her başarısız deneme bizim verileri kurtarma olasılığımızı negatif yönde etkiler. Verileri kaybetme riskini göze alırım dersniz kaynak disk üzerinde çalışabilirsiniz. Disk genius programının kullanımı hakkında bi anlatım hazırlamaya çalışacağım bugün akşama inşaAllah hazırlayabilirim vakit konusunda şu an için sıkıtılıyım elimden geleni yapmak isterim. Tekrar geçmiş olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne olur yardım edin aynı sorun bende de var. Harici harddisk ile hafıza kartını yer değiştirdi bu program. 1 TB harici 8 gb gözüküyor ne yaptıysak harddiskin patitionuna ulaşamadık. Bir uzmana verdim oda beceremedi. Arkadaşım sen problemi çözdün mu nasıl yaptın ne olur yardım edin çok önemli bilgiler vardı. Makul fiyata buradan birine yaptırtadabilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı