Adaletsizlik hakkında verilen basit bir örnek dostum seninkisi. Bundan kat ve kat ağır olanları var. Mesela, benim 4 sene sistem toplayacağım hayali ile 3. sene çalışıp 4. seneye 2000 tl para biriktirip bir sistem almam gibi. Sistemi aldım, 3 hafta sürmedi babam'ın paraya ihtiyacı olduğunu öğrendim ve 1800 tl civarı satmıştım. Yaklaşık 6 senedir sistem hayali kurarım ben mesela, evimde oyun sistemim olsa sıcak çay'ım yanımda oyun oynasam diye. Şuan'da içimden "Üniversiteye geçince ismet bir yerde çalışırsın devlettende burs alırsın 1 sene içinde bir tane sistem toplarsın" diyorum
Ya da ben sabah akşam kazanmak için ders çalışıyorum 15 tatilde en büyük yaptığım şey bu siteye girip yazı yazmak oldu, dahada ilersinin olcağını sanmam. Fakat babasının parası olan bir çocuk 15 tatilde gezmedik yer harcamadık para bırakmıyor, ve o çocuğun üniversite gibi bir kaygısı'da yok çünkü, babasında para var
Babası özel üniversiteye yollar diplomasını aldırır. Misal ben 9 yaşında babamdan para alırdım 12 yaşımda bıraktım. 19'uma gireceğim ve kendi paramı kendim çıkartıyorum. Ha ben babamdan para istemiyorum ki istesem'de verceğini sanmam. Öyle işte hayat. Şunu'da öğrendim. Hayat ne kadar çok vurursa bana o kadar bi güçleniyorum. Bu sayede benden kaç yaş büyük milyonlarca insandan daha tecrübeliyim. Hiç yoktan ben ilerde çocuğuma yada diğer insanlara nasıl davranılması gerektiğini öğrendim. Adalet kirli atlet.