Adaletsizlik!

• Konuyu başlatan ykula
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 2.095
Makaleler
1
Yer
Los Santos/Sandy Shores
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523905101
Öncelikle herkese selam. Takdirinizdir ki pek de adil bir evrende yaşamıyoruz. Herkesin illaki bir şuna bak bir şuna bak tarzı iç geçirmesi olmuştur. Bu konunun amacı bu tarz adil olduğunu düşünmediğimiz şeyleri dışa dökerek bir nebze de olsa rahatlamak. Örneğin biraz da bu konuyu açmama sebebiyet veren heryerde gördüğüm çift Gtx1080'li rahat 17000 Tl tutabilecek bir sistemin 10-13 yaşındaki bir çocuğa alınması ve daha "r" harfini bile söyleyemeyen bu kişinin elinde daha adını bilmediği ve söyleyemediği ve hatta ne işe yaradığını bile bilmediği parçaları elinde tutarak fotoğraf çekinip millete hava atmaya çalışması ve bir yerde o fotoğrafa rastlayan, asgari maaşla geçinen ve o sistemin kat kat düşüğünü almak için aylarca çalışmak zorunda olan adamın bu fotoğrafa bakarak iç çekmesi gibi. Belki bu durum herkesi etkilememiş olabilir ancak nedense bende farklı bir tepkiye yol açıyor. Ve tabiki durumun en hüsran yanlarından birisi o sistemde o çocuğun "Minecraft" oynaması. Neyse bu örnek biraz saçma oldu sanırım. Neyse anladınız siz. :)

Adaletsizlik hakkında verilen basit bir örnek dostum seninkisi. Bundan kat ve kat ağır olanları var. Mesela, benim 4 sene sistem toplayacağım hayali ile 3. sene çalışıp 4. seneye 2000 tl para biriktirip bir sistem almam gibi. Sistemi aldım, 3 hafta sürmedi babam'ın paraya ihtiyacı olduğunu öğrendim ve 1800 tl civarı satmıştım. Yaklaşık 6 senedir sistem hayali kurarım ben mesela, evimde oyun sistemim olsa sıcak çay'ım yanımda oyun oynasam diye. Şuan'da içimden "Üniversiteye geçince ismet bir yerde çalışırsın devlettende burs alırsın 1 sene içinde bir tane sistem toplarsın" diyorum :) Ya da ben sabah akşam kazanmak için ders çalışıyorum 15 tatilde en büyük yaptığım şey bu siteye girip yazı yazmak oldu, dahada ilersinin olcağını sanmam. Fakat babasının parası olan bir çocuk 15 tatilde gezmedik yer harcamadık para bırakmıyor, ve o çocuğun üniversite gibi bir kaygısı'da yok çünkü, babasında para var :D Babası özel üniversiteye yollar diplomasını aldırır. Misal ben 9 yaşında babamdan para alırdım 12 yaşımda bıraktım. 19'uma gireceğim ve kendi paramı kendim çıkartıyorum. Ha ben babamdan para istemiyorum ki istesem'de verceğini sanmam. Öyle işte hayat. Şunu'da öğrendim. Hayat ne kadar çok vurursa bana o kadar bi güçleniyorum. Bu sayede benden kaç yaş büyük milyonlarca insandan daha tecrübeliyim. Hiç yoktan ben ilerde çocuğuma yada diğer insanlara nasıl davranılması gerektiğini öğrendim. Adalet kirli atlet.

Adaletsizlik hakkında verilen basit bir örnek dostum seninkisi. Bundan kat ve kat ağır olanları var. Mesela, benim 4 sene sistem toplayacağım hayali ile 3. sene çalışıp 4. seneye 2000 tl para biriktirip bir sistem almam gibi. Sistemi aldım, 3 hafta sürmedi babam'ın paraya ihtiyacı olduğunu öğrendim ve 1800 tl civarı satmıştım. Yaklaşık 6 senedir sistem hayali kurarım ben mesela, evimde oyun sistemim olsa sıcak çay'ım yanımda oyun oynasam diye. Şuan'da içimden "Üniversiteye geçince ismet bir yerde çalışırsın devlettende burs alırsın 1 sene içinde bir tane sistem toplarsın" diyorum :) Ya da ben sabah akşam kazanmak için ders çalışıyorum 15 tatilde en büyük yaptığım şey bu siteye girip yazı yazmak oldu, dahada ilersinin olcağını sanmam. Fakat babasının parası olan bir çocuk 15 tatilde gezmedik yer harcamadık para bırakmıyor, ve o çocuğun üniversite gibi bir kaygısı'da yok çünkü, babasında para var :D Babası özel üniversiteye yollar diplomasını aldırır. Misal ben 9 yaşında babamdan para alırdım 12 yaşımda bıraktım. 19'uma gireceğim ve kendi paramı kendim çıkartıyorum. Ha ben babamdan para istemiyorum ki istesem'de verceğini sanmam. Öyle işte hayat. Şunu'da öğrendim. Hayat ne kadar çok vurursa bana o kadar bi güçleniyorum. Bu sayede benden kaç yaş büyük milyonlarca insandan daha tecrübeliyim. Hiç yoktan ben ilerde çocuğuma yada diğer insanlara nasıl davranılması gerektiğini öğrendim. Adalet kirli atlet.
Üşenmeden okudum hocam. Aynı hayalleri kuruyoruz. Aynı zorluklardan geçiyorum. Bir gün güzel bir bilgisayar alma umuduyla 2 senedir hayal kuruyorum.

Adaletsizlik benim bir, iki saat sonra kendi evimde, kendi odamda, kendi yastığımda uyurken, başka bir kişinin sokakta uyumaya çalışması olabilir. Yakındığınız dertler cidden çok saçma. Tamam sizler için veya bulunduğumuz rahatlık seviyesi için ideal sorunlar olabilir. Ancak dünyaya baktığımızda ne hayatlar var. Daha grip olduğumuzda bile yatağımızdan zar zor çıkarken başka tarafta diyazlizlerden kemoterapilere koşuşturanlar var. Bilgisayarı zaten en geç üniversitede, meslek hayatında elinize alırsınız. O zaman oynayamadığınız saatler için de oynayın.

Adaletsizlik benim bir, iki saat sonra kendi evimde, kendi odamda, kendi yastığımda uyurken, başka bir kişinin sokakta uyumaya çalışması olabilir. Yakındığınız dertler cidden çok saçma. Tamam sizler için veya bulunduğumuz rahatlık seviyesi için ideal sorunlar olabilir. Ancak dünyaya baktığımızda ne hayatlar var. Daha grip olduğumuzda bile yatağımızdan zar zor çıkarken başka tarafta diyazlizlerden kemoterapilere koşuşturanlar var. Bilgisayarı zaten en geç üniversitede, meslek hayatında elinize alırsınız. O zaman oynayamadığınız saatler için de oynayın.
Doğru söylüyorsun ama verdiğim örnek yanlış anlaşıldı galiba. Sadece bir yerde öyle bir fotoğraf gördüğüm için öyle bir örnek vermiştim. Tabiki daha ağırları var.

Hayatımızın her köşesinde adaletsizlik var. Dünyanın çözülemeyen ve çözülemeyecek de bir sorunu.
Gidip 15000 20000 TL sistem toplayıp da sağda solda hava atanları bırakın bırakın da atsınlar. Sonra sizde şöyle bir sisteminize bakıp ahh çekin, bundan başka güzel bir duygu yoktur. Çünkü sizin sisteminizde alın teri vardır, emek vardır. Havadan gelen bir parayla toplanmamıştır en azından. Haftalarca özenle seçilip özenle monte edilmiştir.
@ykula Arkadaşın dediği örneğe katılmıyorum mesela. 10 13 yaşındaki bir kişide 20000 TL sistem kullanıp ''Minecraft'' oynayabilir. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Sana göre eğlenceli gelmeyen o oyun ona belkide çok eğlenceli ve zevkli geliyordur. O oyunu GTX 1080 ile oynaması sırıtıyor olabilir ama zaten asıl konu bu. Adaletsizlik! Tabi ki 1080 toplamayı marifet görüp sağda solda hava atanları savunmuyorum.

DİPNOT: Yukarıda verdiğim sadece bir örnek. Alın teriyle adam gibi çalışıp hakkını veren ve 15000 20000 TL sistem toplayan kişileri kastetmiyorum, yanlış anlamasınlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı