Adaptörden laptopa elektrik gitmemesi

kobeci

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Dün gece sorunsuz bir şekilde laptopta çalıştım ve işime sabah devam etmek üzere laptopu kapatmadan uyudum. Sabah kalktığımda bataryanın yüzde 50 civarında olduğunu gördüm. (Bu arada bataryada hiç bir problem yok ömrü bitmiş değil yani.) Daha sonra adaptörün bilgisayarı beslemediğini fark ettim. Elektriklerin gittiğini sandım başta ama elektrik vardı. Batarya bitene kadar sorunsuz çalıştı bitince de kapandı. Başta anakartın kısa devre yaptığını düşündüm ama öyle olsa bataryada enerji varken yine çalışmazdı öyle değil mi? Sorun ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum haftaya yetiştirmem gereken tezim var lütfen yardımcı olun.

Multimetren varsa adaptör voltajını kontrol et yoksa aynı voltaj ve en az aynı akımı sağlayan başka adaptör ile test et. Bunlardan birini yapman gerek.
Batarya çıkarılabiliyorsa onu çıkarıp sırf adaptörle açmayı da deneyebilirsin.
Bataryayı çıkarıp denedim hocam çalışmadı. Sorun adaptör de ise iyi. Anakartta problem yoktur değil mi hocam? Bataryada enerji varken çalışıyordu çünkü.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı