Adata 250GB NVMe M.2 SSD nasıl verimli kullanılır?

Anlaki

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
ADATA 250GB NVME M2 WD Green 480 GB Sandisk 240 GB
Anakart
Prime B450M-K II
Elimde 250GB NVMe M.2 SSD, 480GB ve 240GB SATA SSD'ler var. Bu SSD'lerden SATA olanlar 1Gbps internetimle oyun indirme işlemlerimi yavaşlatıyor. Yani örneğin Steam ile oyun indirirken NVMe SSD ile 100MB/s hızlara ulaşırken SATA SSD'lerde hız bir süre sonra 30-50 arasına düşüyor. Bu sorunlar Steam indirme bölgesi veya benim internete bağlanma şeklim ile alakalı değil. Depolamadan feragat edip 240 SSD ile 480 SSD'yi RAID 0 denedim fakat arada neredeyse hiç hız farkı olmadı ve sorun devam etti. Çözüm önerileriniz var mı?

Benzer sorunu yaşıyorum, 1000Mbps internetim var ve sadece Steam üzerinden indirme yaparken hız neredeyse 0'a iniyor SATA SSD'ye kurulum yaparken. Windows'un kurulu olduğu m2 SSD'de hiçbir sorun olmuyor. Bu sorunu Epic, Ubisoft, EA Games platformlarında yaşamıyorum. Sorun Steam ile alakalı gibi duruyor. Çözemezsem 1TB m2 ssd almak durumundayım, takipçisiyim konunun.

Windows'u 240GB SATA SSD'ye kurup 250GB M.2 ssdmi 480 GB'lik SATA SSD'ye önbellek yapmak gibi bir şey arıyorum aslında. Yani AMD StoreMI teknolojisi gibi bir sistem kurmak istiyorum. Bu işlem sadece SSD+HDD şeklinde olduğu için olmuyor. Eğer M.2 SSD ile SATA SSD'mi tek birim olarak gösterirsem bu durumun etrafında dolanmış olacağımı düşünüyorum. Oyunların indirme işlemi sonrası SATA SSD'de kalmasında bir sakıncam yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı