Adata Legend 750 NVMe M.2 SSD nasıldır?

Makaleler
5
Adata Legend 750 NVMe M.2 SSD nasıldır? Ben bunu Asus Z97 Pro Gamer anakartımda kullanmayı düşünüyorum. Anakartımdaki M.2 yuvası yüksek hızları desteklemiyor, SATA kadar düşük hızlarda olmasa da onun biraz daha üstündeki hızlara çıkabiliyor. Ama yine de M.2 yuvası varken neden SATA SSD kullanayım ki?
Bu SSD Samsung gibi kaliteli mi? Ömrü nasıl?

Anakartımın M.2 desteği ile ilgili kitapçıkta yazan şeyler:

m2.png

Dostum konu hakkında pek bilgili değilim ancak ben de yaklaşık bir sene önce 1 TB SSD arayışındaydım ve tercihimi forumdan gelen öneriler üzerine Cruical P5 den yana kullandım (3400-3000mb/s). O zaman 1250 TL gibi bi ücret ödemiştim. Şu anki piyasaya göre hızı ve fiyatı gayet iyi duruyor. Ancak benim bilmediğim markanın kronik bir problemi varsa bilemem.

Dostum konu hakkında pek bilgili değilim ancak ben de yaklaşık bir sene önce 1 TB SSD arayışındaydım ve tercihimi forumdan gelen öneriler üzerine Crucial P5'ten yana kullandım (3400-3000mb/s). O zaman 1250 TL gibi bi ücret ödemiştim. Şu anki piyasaya göre hızı ve fiyatı gayet iyi duruyor. Ancak benim bilmediğim markanın kronik bir problemi varsa bilemem.
Bu bilgiyi ne yapmamız gerekiyor tam olarak? Hem konuda bilgi sahibi değilim ve kronik bir problemi varsa bilemem diyorsun, hem de Crucial P5 sahibi oluşunun hikayesini anlatmışsın. Bize ne? Konu sahibinin sorusuna cevap veremiyorsan yazma.

Konuya dönecek olursak Maxio MAP1202 kontrolcüsü var, bu kontrolcünün DRAM desteği yok. Yani DRAMless bir disk, bu sebeple de önermem.

1673610299707.png

Bu bilgiyi ne yapmamız gerekiyor tam olarak? Hem konuda bilgi sahibi değilim ve kronik bir problemi varsa bilemem diyorsun, hem de Crucial P5 sahibi oluşunun hikayesini anlatmışsın. Bize ne? Konu sahibinin sorusuna cevap veremiyorsan yazma.

Konuya dönecek olursak Maxio MAP1202 kontrolcüsü var, bu kontrolcünün DRAM desteği yok. Yani DRAMless bir disk, bu sebeple de önermem.

Eki Görüntüle 1631438
Dostum "P5 Sahibi oluşumun" hikayesini anlatmam neden gücüne gitti ki? Zamanında ben de SSD bakıyordum ve bana yine bu forum içerisinde ısrarla önerilen modeli arkadaşa söylemek istedim. Attığı SSD modelinin fiyatının şu anki şartlar için uygun olduğunu ancak "benim bilmediğim" bir sorunu varsa bilemeyeceğimi dile getirdim. Biraz boş bir serzenişte bulunmuşsunuz :D.

Dostum "P5 Sahibi oluşumun" hikayesini anlatmam neden gücüne gitti ki?
Ne alaka arkadaşım? Bana ne senin hangi SSD'yi kullanıyor oluşundan. Konu sahibine yardımcı olman gerekiyor senin, aldığın ve kullandığın ürünleri övmek için mesaj yazmamalısın.
Zamanında ben de SSD bakıyordum ve bana yine bu forum içerisinde ısrarla önerilen modeli arkadaşa söylemek istedim.
1673611324027.png

Adata Legend 750 NVMe M.2 SSD nasıldır? Ben bunu Asus Z97 Pro Gamer anakartımda kullanmayı düşünüyorum. Anakartımdaki M.2 yuvası yüksek hızları desteklemiyor, SATA kadar düşük hızlarda olmasa da onun biraz daha üstündeki hızlara çıkabiliyor. Ama yine de M.2 yuvası varken neden SATA SSD kullanayım ki?
Bu SSD Samsung gibi kaliteli mi? Ömrü nasıl?
Önce konu sahibinin kafasındaki soruları cevaplandır, ondan sonra öneri yap.
Attığı SSD modelinin fiyatının şu anki şartlar için uygun olduğunu ancak "benim bilmediğim" bir sorunu varsa bilemeyeceğimi dile getirdim. Biraz boş bir serzenişte bulunmuşsunuz :D.
Zaten bu cümleyi yazıyor oluşunuz da konu sahibinin sorusuna yönelik hiçbir şey bilmediğinizi, yani gereksiz mesaj yazdığınızı kanıtlar nitelikte.

Ne alaka arkadaşım? Bana ne senin hangi SSD'yi kullanıyor oluşundan. Konu sahibine yardımcı olman gerekiyor senin, aldığın ve kullandığın ürünleri övmek için mesaj yazmamalısın.

Eki Görüntüle 1631458

Önce konu sahibinin kafasındaki soruları cevaplandır, ondan sonra öneri yap.

Zaten bu cümleyi yazıyor oluşunuz da konu sahibinin sorusuna yönelik hiçbir şey bilmediğinizi, yani gereksiz mesaj yazdığınızı kanıtlar nitelikte.
Canım dostum sevgili arkadaşım. Profilinden yola çıkarak söylüyorum muhtemelen konu hakkında bilgili ve yaşça benden büyük birisin. "Önce konu sahibinin kafasındaki soruları cevaplandır, ondan sonra öneri yap." demişsin, ancak ben cümlenin başına konu hakkında bilgi sahibi olmadığım söyleyerek arkadaşımızın kafasındaki soruları cevaplandıramayacağım için, geçmişte bana verilen SSD marka model tavsiyesi hakkında bilgi vermek istemiştim. Belki arkadaş o modeli görüp beğenir de işi görülür diye. Ha bi de işin şu boyutu var buraya gereksiz mesaj yazmam bana ne fayda sağlayacak? Gereksiz yere sataşıyorsunuz. İyi günler diliyorum. 😊

Canım dostum sevgili arkadaşım. Profilinden yola çıkarak söylüyorum muhtemelen konu hakkında bilgili ve yaşça benden büyük birisin. "Önce konu sahibinin kafasındaki soruları cevaplandır, ondan sonra öneri yap." demişsin, ancak ben cümlenin başına konu hakkında bilgi sahibi olmadığım söyleyerek arkadaşımızın kafasındaki soruları cevaplandıramayacağım için, geçmişte bana verilen SSD marka model tavsiyesi hakkında bilgi vermek istemiştim. Belki arkadaş o modeli görüp beğenir de işi görülür diye. Ha bir de işin şu boyutu var buraya gereksiz mesaj yazmam bana ne fayda sağlayacak? Gereksiz yere sataşıyorsunuz. İyi günler diliyorum. 😊

Sana geçmişte önerilen SSD markası ve modelinin iyi olduğunu nereden biliyorsun? Konu hakkında bilgin olmadığını söylemişsin, muhtemelen kullandığın SSD hakkında da fikrin yoktur ki tavsiye üzerine almışsın.

Eki Görüntüle 1631438
merhaba. ssdyi çok dolduran birisi değilim sadece işletim sistemi ve önemli program kuruyorum o yüzden işimi göreceğini düşünüyorum sizce de iyi midir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı