Adata SSD Sata 3 Portunda 3.0 Gb/s'de Çalışıyor

Taner0670

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopuma Adata ASU650 240 GB SSD aldım ve diğer harddiskimi çıkartıp yerine bunu taktım. Windows 10 kurdum. Anakartım sata 3 destekliyor ve buna rağmen aldığım SSD yaklaşık 500 MB yazma hızı vermesi gerekirken 300 veriyor. Bu konuda ne yapabilirim?

31c1c313.PNG
c214142.PNG
x12142.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Taktığınız ssd sata 3 arabirimine sahip olabilir ama sizin bilgisayarınız sata 2 3 gbps yani 300 MB üzeri okuma yazma alamazsınız bilgisayarınızın sata 3 destekli olması gerek
Hocam cevap için teşekkürler fakat Chipsetime baktım Sata 3 gb/s destekliyor gözüküyor

Dosya Ekleri

• x1.PNG
    x1.PNG
    9,5 KB · Görüntüleme: 96
  • x2.PNG
    x2.PNG
    36,5 KB · Görüntüleme: 109
Dün bu konuyu gördüm, ilginç gerçekten. Kullandığınız laptopun hm76 chipset'i SATA III destekliyor, SSD'nin sitesine baktım, aynı şekilde o da SATA III.
Ama SSD'nin kendi programı ve aldığınız hız SATA II'yi işaret ediyor. Deneme şansınız varsa farklı bir SSD ile deneyin. Bu arada driver'ları güncellemeyi de unutmayın.

Rica ederim, o zaman ssd’yi sata 3 portuna takmayı deneyebilirsiniz çünkü sadece 2 port sata 3 destekliyor
Hocam zaten tek portum var eski hdd portuna taktim direkt
Dün bu konuyu gördüm, ilginç gerçekten. Kullandığınız laptopun hm76 chipset'i SATA III destekliyor, SSD'nin sitesine baktım, aynı şekilde o da SATA III.
Ama SSD'nin kendi programı ve aldığınız hız SATA II'yi işaret ediyor. Deneme şansınız varsa farklı bir SSD ile deneyin. Bu arada driver'ları güncellemeyi de unutmayın.
Cevabınız için teşekkürler
Windowsu kurduktan sonra kendi atti ne varsa açıkta hiçbir şey kalmamıştı yine son çare driver güncelleme programlarına yöneldim (her ne kadar onerilmesede donanım Id ile bulamadım ) yine yok yani. Şunlara bakar mısınız aradım bulamadım bunlar sabit mi yıl olarak acaba ?

Dosya Ekleri

• d1.PNG
    d1.PNG
    23,3 KB · Görüntüleme: 83
  • d2.PNG
    d2.PNG
    23,3 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00