Adata SU630 donuyor ve disk kullanımı %100 oluyor

halfgodblack

Kilopat
Yer
lizbon
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar mühendisi
Merhaba yaklaşık, 2 hafta önce N11 üzerinden Monster Abra A5 v.5.5.6 aldım. Deneme amaçlı torrent olarak Far Cry 5 indirdim fakat kurulumu esnasında 1.5GB RAM kullanımı yapıyor.Kalan tahmini kurulum süresi 6 saat civarı... Windows gezginine tıkladığımda dakikalar sonra yanıt veriyor. Görev yöneticisinden SSD kullanımı %100 gösteriyor. 30-40 MB sn yazma 3-5MB sn okuma. SSD yanıt süresi 200MS in altına düşmüyor. SSD Adata SU 630 480GB kronik sorunları var şeklinde okumuştum forumda SSD'de gerçekten sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Son düzenleme:
Kurulum esnasinda yazma islemi gerceklestigi icin olabiliyor. Normal kullanim ve oyun oynarken %100 goruyor musun?

SSD'ler kronik sorunlu diye biliyorum, acısını sevdiğim bir arkadaşım da çekmişti. Yukarıda ki arkadaşın da dediği gibi, iade imkanınız bulunuyorsa iade edin.

Kurulum esnasinda yazma islemi gerceklestigi icin olabiliyor. Normal kullanim ve oyun oynarken %100 goruyor musun?

Oyun oynarken arkaya aldığım için oyunu pause yaptığı için görmüyorum herhalde. Çok küçük bir okuma yazma yaptığında SSD olduğu hissedilmiyor HDD gibi donuyor sistem. Örneğin oyunu arkaya almıştım baktım %100 kullanım yapıyor (ki okuduğu yazdığı değerler gayet düşük)donuyordu hafif laptop, arkada Windows güncellemesi yapıyormuş.
Ben onu eski bir HDD'ye sahip arkadaşımda oyun indirirken görüyorum. SSD'de olmaz bence.
genelde olmuyor.
SSD'ler kronik sorunlu diye biliyorum, acısını sevdiğim bir arkadaşım da çekmişti. Yukarıda ki arkadaşın da dediği gibi, iade imkanınız bulunuyorsa iade edin.
Öneriniz için teşekkürler, fakat iade edemiyorum sanırım laptopun içinde dahili olarak geldi.
Anlık küçük bir kopyalama yaparken bile laptop donuyor. Disk içi kopyalama hızı çok düşük ve kullanım %100 olarak gözüküyor. Sanırım en mantıklısı laptopu garantiye göndermek.

Son düzenleme:
ssd ye takılı olan güç kablosu ve sata kablosunu çıkartıp sağlıklı takılı olduğundan emin olun. düzelecektir.

SSD'ye takılı olan güç kablosu ve SATA kablosunu çıkartıp sağlıklı takılı olduğundan emin olun. Düzelecektir.

Hocam laptop cihaz :d SSD'yi çıkardım.Kingston A400 aldım taktım. Garantiyle vs uğraşamadım duruyor bir köşede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…