Adata SU630 iade kabul edilmiyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
1.5 yıl önce Itopya'dan satın aldığım SU630 SSD'yi bir ay önce garantiye göndermiştim. İade istememe rağmen benden habersiz bir şekilde ürünün değişimi yapıldı. Tekrardan Itopya ile iletişime geçince Arena Bilgisayar'a mail atacaklarını, ürünü tekrar onlara göndermemi söylediler. Bugün Arena Bilgisayar tarafından arandım ve maile bile bakılmadığını fark ettim. Ürün satın alınalı 6 ayı geçtiğinden iadesini kabul edemiyorlarmış. Benim istediğim şekilde değişim veya iade isteme hakkım yok mu? Küstah küstah cevap veriyor birde müşteri temsilcisi. Gerekirse 180 TL için hakem heyetine kadar götürürüm bu işi.

Bence götürün hocam. Sonuna kadar hakkınızı arayın. İtopya çoğu ürününde aynı şeyi yapıyor. Müşteriye haber bile vermeden değişim yapıyorlar.
Edit: 6 aydan fazla geçtiğini yeni fark ettim ancak bence yine de hakem heyetine kadar yürütün bu işi. @AkınC hocamın dediği gibi ürünün sorunlu olduğu tespit edilirse haber vermeden değişim yaptıkları için karar lehinize çıkar.

1.5 yıl geçtikten sonra istediğin gibi iade isteyemezsin. Senin mağduriyetin giderilmiş, çirkeflik yapmanın bir lüzumu yok.

Bu arada İtopya'yı ben de pek sevmem ama bu değişim olayı İtopya'nın elinde olan bir durum değil. Teknik servis ne işlem yapıyorsa size onu yansıtıyorlar. İtopya üretici veya teknik servis hizmeti veren bir firma değil.

Hakem Heyeti'nde aleyhinize karar çıkacaktır çünkü 1.5 yıl geçmiş bir ürün için isterse değişimini yapma isterse de ücretini iade etme hakkını satıcı firmaya sunar. Size zaten değişim yapılmış yani ortada anormal bir durum yok.

1.5 yıl geçtikten sonra istediğin gibi iade isteyemezsin. Senin mağduriyetin giderilmiş, çirkeflik yapmanın bir lüzumu yok.

Bu arada İtopya'yı ben de pek sevmem ama bu değişim olayı İtopya'nın elinde olan bir durum değil. Teknik servis ne işlem yapıyorsa size onu yansıtıyorlar. İtopya üretici veya teknik servis hizmeti veren bir firma değil.

Burada sizin hakkınız yok. Üzerinden kaç ay geçmiş. Değişim yapmışlar zaten. İade senin isteğinle olmuyor teknik servis karar verir ona.
Teşekkürler bilmiyordum böyle bir durum olduğunu. Yapacak bir şey yok öyleyse.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu süreyi dikkatli dinleyin @Pluxy01 20:36 - 20:41.

"Aldığım ilk günüyle son günü arasında farklı yoktur." Benim bildiğimde bu şekildedir. Tüketici ister ürün değişimi ister, isterse para iadesi.

Bu hakları kullanmada süre var mıdır?
Tüketici, malın tesliminden itibaren on beş gün içine aldığı malı kontrol etmelidir ve ayıp varsa satıcıya bildirmelidir. Eğer ayıp gizli ise ve birkaç ay sonra ortaya çıkmışsa, en geç 2 yıl içinde aynı hakları kullanabilir.

Kusurlu Mal Alanların Hakları
Alışverişlerinizde:
a) Satın aldığınız mallardan belirli standartları bekleme hakkına sahipsiniz.
b) Aldığınız malda hiçbir ayıp olmamalıdır.
c) Ambalajında , kılavuzunda yada reklamlarında belirtilen veya satıcının vaat ettiği özelliklere sahip olmalıdır.
d) Herhangi bir malı satın alırken sözleşme yapmadıysanız, satıcı ile olan her türlü konuşmanız sözleşme sayılır.
Bir malı aldıktan sonra ayıplı olduğunu fark ederseniz; Satın aldığınız tarihten itibaren 15 gün içinde şunlardan birini yapma hakkına sahipsiniz.
a) Ayıplı malın değiştirilmesini,
b) Ödediğiniz bedelin iadesini,
c) Ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirilmesini,
d) Ücretsiz olarak tamirini talep edebilirsiniz.
e) Eğer malın ayıbı gizli ise veya hile ile gizlenmişse, hakkınız 2 yıldır.
f) Ayıplı bir maldan dolayı maddi veya manevi bir zarara uğramışsanız bu zararınızı, satıcı veya üretici veya ithalatçı karşılamak zorundadır.
g) Bir şikâyetin çözümlenmesinde zorlanıyorsanız daha fazla çaba gösterin.
h) Size zorluk çıkaran veya yardımcı olmayan satıcıya, hakem heyetine gideceğinizi söylemeniz bile yeterli olabilecektir.
l) Haklı olduğunuza inanıyorsanız, hakkınızı aramak için size gösterilen tüm yollara başvurun.
i) Zira böyle bir durumda hakkınızı aramazsanız sadece sizin zarara uğramanız değil, aynı zamanda tüketiciye saygılı olmayan satıcıyı ödüllendirmek ve başkalarının da benzer zararlara uğramasına sebep olmak anlamına gelir.

Özet ile ben 2 yıl içinde, son gün bile olsa bozulan bir üründe haklarımı kullanmıyorsam niye 2 yıl garanti süresi veriliyor?

Son düzenleme:
Özet ile ben 2 yıl içinde, son gün bile olsa bozulan bir üründe haklarımı kullanmıyorsam niye 2 yıl garanti süresi veriliyor?
Zaten teknik servis ürünü değiştirmiş. Tüketici 2 yıl dolmadığı için garanti hakkını kullanmış, hala hakkı devam ediyor. Tüketici iade istiyor diye teknik servis iade etmek zorunda değil.

Zaten teknik servis ürünü değiştirmiş. Tüketici 2 yıl dolmadığı için garanti hakkını kullanmış, hala hakkı devam ediyor. Tüketici iade istiyor diye teknik servis iade etmek zorunda değil.

Bu hak teknik servis ya da satan firmanın kararı değil. Kanunu okuyunuz. Bu seçim tüketiciye bağlı. İstediği seçimi yapar.

Aramak zor geliyor olabilir. Aramayın diye hakları yukarıda yazdım. Yasada bu geçiyor. Niye zorunda değilmiş? Hakkınızı yazıyorum onu bile anlamıyorsunuz, entresan. Nedeni de muhtemelen böyle alıştırılmış olmamız toplum olarak. Bir hakkınız var ama siz hakkınızı bilmezsiniz aramazsınız, bu yüzden sizin yerinize kararı bize bırakın. Biz sizden daha iyi biliriz mantığı var.

Aynısı benim başıma geldi. Ürün garantiye gitti. Değişim ya da iade kararı çıktı. Ben o arada yeni ürün aldığımda dolayı iade talep ettim. Vatan iade vermek istemedi. Hediye çeki kakalamak istedi. Kabul etmedim. Paşalar gibi paramı iade etti. Çünkü bu benim hakkım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı