Adata SU630 iade kabul edilmiyor

@Captain J.Sparrow dediklerin ürünün ayıplı olma durumunda geçerli. Konu sahibinin ürünü kullanım esnasında arızalanmış, ürünü teknik servise göndermiş. Arızanın kaynağı belli ki ürünün ayıplı olması değil. Ürünün ayıbı gizlenmiş olsa bile bu 1.5 yıl sonra ortaya çıkmaz. Teknik servis de arızalan ürünü yenisiyle değiştirerek onarım yapmış.

Şimdi sizin yaptığınız hakkımı arıyorum adı altında fırsatçılık yapmak değildir de nedir? Ürünü 1.5 yıl kullanayım, işim bitince vereyim garantiye paramı geri alayım. Oldu paşam, başka ne istiyorsunuz?

@Captain J.Sparrow dediklerin ürünün ayıplı olma durumunda geçerli. Konu sahibinin ürünü kullanım esnasında arızalanmış, ürünü teknik servise göndermiş. Arızanın kaynağı belli ki ürünün ayıplı olması değil. Ürünün ayıbı gizlenmiş olsa bile bu 1.5 yıl sonra ortaya çıkmaz. Teknik servis de arızalan ürünü yenisiyle değiştirerek onarım yapmış.

Şimdi sizin yaptığınız hakkımı arıyorum adı altında fırsatçılık yapmak değildir de nedir? Ürünü 1.5 yıl kullanayım, işim bitince vereyim garantiye paramı geri alayım. Oldu paşam, başka ne istiyorsunuz?
Ürün arızalanmadı, kronik sorunlu olduğunu öğrendiğimden böyle bir işe kalkıştım. Yani amaç zararın neresinden dönülse kardır. Konuştum firmayla ordan oraya ordan oraya şutlanıyorum. Değiştirilmiş halini saklayacağım. Satarım veya depolamada kullanırım.

Ürün arızalanmadı, kronik sorunlu olduğunu öğrendiğimden böyle bir işe kalkıştım. Yani amaç zararın neresinden dönülse kardır. Konuştum firmayla oradan oraya oradan oraya şutlanıyorum. Değiştirilmiş halini saklayacağım. Satarım veya depolamada kullanırım.
Ürünün kronik sorunu olduğu doğru ama siz bu arızanın üründen dolayı kaynaklandığını kanıtlamadan para iadesi alamazsınız. Üstelik 1.5 yıl kullanmışsınız, ben de bir tüketiciyim ama bu hak kullanmak değil, acımasızlık. Hepimiz insanız, satıcı, üretici firma da para kazanmak zorunda.

Ürünün kronik sorunu olduğu doğru ama siz bu arızanın üründen dolayı kaynaklandığını kanıtlamadan para iadesi alamazsınız. Üstelik 1.5 yıl kullanmışsınız, ben de bir tüketiciyim ama bu hak kullanmak değil, acımasızlık. Hepimiz insanız, satıcı, üretici firma da para kazanmak zorunda.
Ben cahilliğimden dolayı zarara girdim. Ürünün sorunlu olduğunu bile bile dağıtan ve pazarlayan kişiler masum mu? Ürünün zaten okuma yazma değerleri stabil değil. Şimdi kullandığım SSD'ye kıyasla da gözle görülür bir hız farkı var. Görünürde bir sorun olmasa kalkışmazdım zaten. Firmanın dediğine göre üzerinden uzun zaman geçtiği için ve stoklarda olduğu için iade/değişim kararı yerine direkt değişim kararı verilmiş.

Ürün bozulsa da, kronik sorunlu olsa da garantisi kaç yıl? 2 yıl ise tüm haklarınız ilk günkü gibi 2 yıl içinde geçerlidir. Bir önceki mesajımda yazdım benimde başıma geldi. Hem laptopta hem ekran kartında. Laptop 3 sefer gitti geldi. Sonunda sordular değişim ya da iade. Değişim talep ettim. Sıfırını verdiler. 3 aylık üründü. Ekran kartında 7 aylık üründe iade aldım.

Bu ürünleri niye alıyorsunuz? Yani sıfırını, garantisi için. 1,5 yıl sonra bozulur ise değişim için. Ama Tüketici haklarında yazdığı gibi iadede de isteyebilirsiniz. Kanunu bile okuyup algılamayan insanlara oturup dert anlatacak değilim @Pluxy01. Hele babası yaşında adama "oldu paşam" yazanlara hiç değilim.

Ayrıca bunun adı fırsatçılık değildir. Ben keyfime ürün değiştirmiyorum. Ürünü alırken garantisi için alıyorum. İmkanım var ki ürün serviste iken yenisi alabiliyor. Olmasaydı 20 gün beklerdim ürünü.

Ben cahilliğimden dolayı zarara girdim. Ürünün sorunlu olduğunu bile bile dağıtan ve pazarlayan kişiler masum mu? Ürünün zaten okuma yazma değerleri stabil değil. Şimdi kullandığım SSD'ye kıyasla da gözle görülür bir hız farkı var. Görünürde bir sorun olmasa kalkışmazdım zaten. Firmanın dediğine göre üzerinden uzun zaman geçtiği için ve stoklarda olduğu için iade/değişim kararı yerine direkt değişim kararı verilmiş.

Milyonlarca kişi bu ürün ısınıyor, kronik sorunlu dese bile sistem bu şekilde işlemiyor maalesef. Yakın zamandan örnek verirsek ASUS da sıkıntılı TUF kartlarını yenileyip yeniden çıkardı ama önceden sattıkları bir nevi alanların elinde patlamış oldu. Garanti kapsamında aldığın ürünün düşüş yaşadığı tespit edilmiş ve değişim almışsın. Para iadesi de bir haktır ama bu durumda yokuşa sürmeye pek gerek yok. Verilecek/verilmiş sıfır SSD ile ürüne ödediğin her kuruşun hakkını almış olacaksın diyebiliriz bu sürede. İleride daha yüksek kapasiteli alacağın zaman farklı bir modele yönelirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı