Adata SU650 CrystalDiskMark Sonuçları

2 yıldır Adata SU630 240 GB kullanıyorum ve hiçbir türlü soruna denk gelmedim. Herhalde tek bana denk geldi sorunsuz versiyonu kim bilir.

Sizce kaç sene gider hocam?

Kesin bir değer kimse veremez size. Yarın bile gidebilir yani. Sağı solu belli olmuyor bu modellerin. 2-3 sene dayanma ihtimali de var.
Öleydim de şu diski almayaydım uğraşacağız yine. İnşallah servis kabul eder. Anladığım kadarıyla max. 3 sene ömrü var. Oooof of.

Sizce kaç sene gider hocam?
Hocam biz müneccim veya kahin değiliz. Ne kadar süre gideceğini bilmiyoruz. 1 saniye sonra da gidebilir 1 yıl sonra da gidebilir. Bence artık kaç yıl gider diye sormayı bırakın çünkü asla net bir cevap alamayacaksınız.
2 yıldır Adata SU630 240 GB kullanıyorum ve hiçbir türlü soruna denk gelmedim. Herhalde tek bana denk geldi sorunsuz versiyonu kim bilir.
İşte sorun yaşamadım deseniz bile sorun yaşatacak bir SSD her türlü. Bugün yaşamazsınız yarın yaşarsınız. Garantisi yok bu SU630'un sağlam olduğuna dair. Aynı İstanbul'da deniz kumuyla yapılan binalar gibi SU630. Maxio MAS0902A diye ne olduğu belirsiz berbat bir kontrolcü, Micron'un sanırım tuvalette imal ettiği QLC NAND'ı, amatör bir yazılımcının bile yapamayacağı kadar berbat Firmware'ı olan bir SSD.

Hocam en alınmayacak diski almışsınız
2 sene önce bir arkadaşla gittik Monster'a. Gitmiş bunu seçmiş tabii ben İntel SSD seçti sanıyorum. Çok üzgünüm şu anda
Lanet gelsin bu bilgisayara adaptör bozuldu galiba şimdi de şarj olmuyor.
Edit: Şarj kablosu düzeldi ve yaz tatilinde gidip değişmeye karar verdik. Crucial BX500 nasıl? @222744 @PossibleTurco @Assecreed

Son düzenleme:
SU630 SU650 modellerinde kronik sorunlar mevcut.
Bunlar ısınma, yazma okuma hızlarındaki dengesizlikler, sağlıktaki hızlı düşmeler gibi...

SU630 kullanıcısı olarak 2 yıldır kullanmaktayım. Oyun ya da uygulamalarda hiçbir sıkıntı yaşamadım. SSD sağlığı su anda %90 sıcaklık değerleri boşta 58 derece civarı. Yazma hızım 100mb/s

Bozulana kadar ya da sorun yaşaya kadar devam. Önemli verilerimi SSD de tutmuyorum zaten.

Alacak olan varsa almalarını önermem. Sadece taşınabilir SSD yapmak için kullanabilir Bir HDD kutusu ile işe yarayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…