Adata XPG D30 3000 MHz CL16 overclock yapma

• Konuyu başlatan M.U.M
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.781

M.U.M

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu RAM'i hiçbir ayarı ellemeden sadece frekans yükselterek 3000 MHz'den 3200'e çıkartırsam bir sorun yaşar mıyım veya bu RAM'e sizce nasıl bir overclock yapılmalı? Bir diğer sorum, frekans yükselttiğimde CL değeri de onla birlikte yükselir mi?

Çok bilgili değilim ama bir kaç şey söyleyebilirim . Büyük ihtimalle ram şu an 1.35v alıyor ki yeterlidir 3200 mhz için cl ile mhz farklıdır mhz yükseltince cl düşmez veya yükselmez ki düşük cl daha iyi performans demektir her işlemden sonra sistemi test etmeni öneririm stabilitesi için

Çok bilgili değilim ama birkaç şey söyleyebilirim. Büyük ihtimalle RAM şu an 1.35V alıyor ki yeterlidir 3200 MHz için CL ile MHz farklıdır MHz yükseltince CL düşmez veya yükselmez ki düşük CL daha iyi performans demektir her işlemden sonra sistemi test etmeni öneririm stabilitesi için.

Hangi uygulama ile test yapmami onerirsiniz?

Voltaj vermene gerek yok o kadarlık yükseltme için. CL değeri de yükselmez merak etme. Sadece çok az zorlamış olursun RAM'i.

Yükselttikten sonra sistemin stabilitesini kontrol etmen yeterli. Bunun için ufak bir stres testi yeterlidir. Başka da bir sorun olacağını sanmıyorum.

Hangi uygulama ile test yapmami onerirsiniz?
Memtest86 veya dram calculator diye bir uygulama vardı ben benim ramlerimi 2400 mhz yaptım memtest86 ile test ettim 3 saat sürdü test 1.2v idi zaten ki yeterli idi benim için bir sıkıntı çıkmadı böyle kullanıyorum 16gb ram için
Sen 3200 mhz yap cl ellemene gerek yok v sabit kalsın ki büyük ihtimale 1.35 sende sonra testini yap sıkıntı çıkmazsa devam et

Bi sorun olmaz, 3200 çekip test edebilirsin xpg ramler dayanalıklı bu konuda gerekli ince ayarları gecikme ayarlarını yaparsan 5500 e kadar gidiyordu diye biliyorum. Tabi sen amatör biri olarak kademeli olarak 3600 e kadar deneyebilirsin

Bir sorun olmaz, 3200 çekip test edebilirsin XPG RAM'ler dayanalıklı bu konuda gerekli ince ayarları gecikme ayarlarını yaparsan 5500'e kadar gidiyordu diye biliyorum. Tabi sen amatör biri olarak kademeli olarak 3600'e kadar deneyebilirsin.

Yanlis hatirlamiyorsam birisi CL18 3600MHz yapilabilecegini söylemisti.

Yanlis hatirlamiyorsam birisi CL18 3600MHz yapilabilecegini söylemisti.
CL'nin artması performans düşüşü demektir. Siz ne mhz arttırmak istiyorum demişsiniz. 3200 yapın sonra testini yapın çok yüksek ihtimalle rahat rahat kullanacaksınız. Ama denildiği üzere 3000 ile 3200 arasında çok fark yok 3600 biraz fark yapabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı