Destek ve yardımlarınız için çok teşekkürler fakat çok fazla yöntem denedim, yine denemeye devam edeceğim. Dediğim gibi gigabyte anakartımda hiçbir sorun yaşamıyorum fakat bunda ne olursa olsun sorun düzelmiyor, xmp açık şekilde 3533mhz çektim sistem açıldı fakat windows açılmadan mavi ekran verdi garip. Msi ticketime yanıt olarak başka bios sürümü deneyin değerleri manuel girin vs. yazmış
çözüm sağlarsam tekrar buraya yazarım teşekkürler. Ayrıca ram çipleri hynix d-die çıktı. Bildiğim kadarıyla çokta kötü değil.
Hocam işlemci değiştirip denedim, ryzen 3 3100 taktım ve sistem bana mısın demeden boot etti
Memory try it ile 3600mhz cl16 çektim sistem açıldı. Anlaşılam o ki ya işlemcinin memory controlleri çöp yada işlemci ve anakart arasında uyum problemi var. Birazdan 5500 ü gigabyte anakarta da takıp deniycem, tekrar güncellerim.
Sorun artık net olarak anlaşıldı diyebilirim, 5500 işlemciyi gigabyte anakarta taktığımda xmp profili sorunsuz çalıştı ! Bu da demek oluyor ki anakart ve işlemci arasında halen bir uyumsuzluk mevcut, pbo dram oc vs. ayarları auto yapmama rağmen düzelmedi. Artık anakart üreticisi bu konuda ne yapacak bakalım. Teşekkürler tekrardan destekleriniz için.
Msi anakart ile 5500 arasında uyumluluk sorunu mevcut *
Güncelleme;
Günlerdir MSI ile mailleşiyoruz, başta anakart - ram - işlemci arasında uyumsuzluk problemi yaşanabilmekte deyip geçiştireceklerdi fakat ben diretince anakart arayüzünden, ramlerin kutusundan, ramin üstündeki koddan, cpu z den ekran görüntüleri istediler, şimdi aynı ramlerden arıyorlarmış bulunca çözüm arayacaklar, sorunu denetleyecekler vs. bakalım ne olacak.
Entry giriyorum çünkü bu üçlüyü kullanan yada sorun yaşayan arkadaşlara rehber olsun.
Koskoca MSI elimdeki ramlerden soruyor sağa sola, bulabilirsek bizde deneyelim bir diye felan. Tam aile şirketi maşallah. Muhtemelen bu süreç uzar gider, son bios zaten kasımda yayınlanmış, yeni biosa da çok var. Ya anakartı yada ramleri değiştireceğim. İyi forumlar...