Rehber ADB Kurulum ve Kullanım Rehberi

En son attığımı yapmalısınız. Açılan CMD ekranında tüm sorulara Y yazın ve kurun.

En son attığımı yapmalısınız. Açılan CMD ekranında tüm sorulara Y yazın ve kurun.
Hocam tamam her şey. İlk olarak tabii ki Facebook'u sildim. Diğer telefonlarda bulunuyor mu bilmiyorum ama Samsung'ta ki 'Hava' uygulamasını sizce silmeli miyim? Yani kullanmıyorum fakat sistemde herhangi bir zarar vereceğini de düşünmüyorum.
Ayrıca Meta ile ilgili 3 uygulama var. Onlar ne işe yarıyor sizden ricam .

Hocam game launcher'ı sildikten sonra telefon hafiften kasmaya başladı ama bununla ilgili değildir herhalde değil mi?

Son düzenleme:
Meta uygulamalarını söyler misiniz? Hava uygulaması size kalmış hava durumunu vs gösteriyor. Game launcheri sildikten sonra olusan kasmanın uygulamayla alakası olduğunu sanmıyorum.

@184424 Hocam ADB Driver'ı kurmaya çalışırken böyle bir hata alıyorum:

Telefon bağlı. Sorunu nasıl çözebilirim ?

Orijinal link burası: SDK Platform Tools release notes | Android Studio | Android Developers
XDA ya güvenmeyin lütfen.
İşletim sistemine uygun ZIP'i indirip herhangi bir yerde parçalayın, Shift+sağ tık>powershelli burada aç diyerek başlatabilirsiniz.

Bilgim yok benim de maalesef o yüzden sordum.

Bende Knox sayacı etkilenmedi, ayrıca adb shell pm uninstall -k --user 0 com... Şeklinde silinen paketler tam olarak temizlenmiyor formattan sonra geliyor, Android sistemi gibi hassas şeyleri silmeye çalışırsanız succes sonucu verip yeniden başlatıp tekrar yüklüyor, eğer geri getirmeniz gereken paketler olursa da adb shell cmd package install-existing com... Komutu ile geri getirebilirsiniz. Paket isimlerini görmek için package name Viewer 2.0 adlı uygulama silinen paketlerinde paket isimlerini bile gösterebiliyor.

Peki ADB silinebiliyor mu?

ADB'yi Görev Yöneticisi'nden bulup görevi sonlandır dedikten sonra parçaladığınız ZIP dosyalarını silerek kaldırabilirsiniz.

Bu rehbere ek olarak Android cihazınız da Termux'u yükleyip (fdroid marketindeki Termux'un daha kapsamlı olduğunu söylüyorlar.) Termux'ta pkg install android-tools komutu ile ADB'yi yükleyebilirsiniz. Daha sonra adb connect ipadresi:tcpip ile bağlı olduğunuz Wi-Fi üzerindeki diğer Android cihazların(USB hata ayıklamarı açık olmalı) Shell'ine erişebilirsiniz.

Termux'ta local ADB Shell başlatmayı denedim (adb connect localhost:tcpip ile) fakat failure hatası aldım adb devices kısmında kendi cihazım gözüktü fakat offline olarak ve bir türlü Shell'e erişemedim.
adb connect localhost ile connection refused hatası aldım.
adb connect ipadresim:tcpip ile yine connection refused hatası aldım.
Chat GPT'ye sordum sürekli bilgisayara bağlamam gerektiğini söylüyor diğer forumlarda araştırdım bir çözüm bulamadım var mıdır local Shell'e erişebilen.

Android Studio'nun emülatöründe pkg install android-tools ile indirip adb shell dediğimiz anda local Shell'e erişilebiliyor daha sonra su komutu vererek köke erişilebiliyor(cihaz rootsuz iken) normal bir Android cihazda yukarıda anlattıklarım oluyor.

Normal bir Android cihazı bilgisayara bağlayıp köke erişmeye çalışırsanız hata alırsınız çünkü Android Debug bridge yani ADB aslında Android için uygulama geliştirenlerin uygulamalarını kendi cihazlarına daha kolay yükleyip yönetebilmeleri için Google tarafından geliştilirmiş bir tooldur.

Son düzenleme:
Hocam "./adb devices" yazdım, telefondan da ekrana gelen şeyi onayladım da bundan sonra ne yapacağım? Yapacağım işlem: .zip dosyasının içindekini kopyalayıp (oyun için mod dosyası yani) "android/data"daki oyunun içine yapıştıracağım. Bundan sonra hangi işlemleri takip etmeliyim? Telefonum Galaxy a54. 2 ay önce aldım. Garanti götürmeyecek bir yol istiyorum.

@184424 @mburaktekin @yavuzfeti

Bu arada buradaki linkten yükledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…