Adblock Korsan Kullanım Sayılmalı mı?

• Konuyu başlatan tugoli
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 153
  • Görüntüleme 10.654
Ben reklamlardan sıkıldıgımda tarayıcıyı komple degiştirmiştim. Şu anda Brave kullanıyorum.

Bu forumun korsan anlayışı sadece milyon dolar sahibi olan emekçi oyun firmaları ile alakalıdır. Başka bir mantığı yoktur korsanın :) Mesela YouTube video içerikleri üreten kişiler reklamlardan da para kazanıyor. Ya da Twitch platform üzerinde ki yayıncılar. Abone olanlar reklam izlemiyor mesela...Ama gel gör ki milyon dolar sahibi olan emekçi oyun firmalarını düşündükleri gibi başka kimseleri düşünmezler. Ne bileyim şu forumda gerçekten emekçi olan, asgari ücret ile çalışan bir işçi konusu açıldığını görmedim. Bu konular da fazlasıyla irdelenebilir. Ama yok işte ne yaparsın. 😃

Bu forumun korsan anlayışı sadece milyon dolar sahibi olan emekçi oyun firmaları ile alakalıdır. Başka bir mantığı yoktur korsanın :) Mesela YouTube video içerikleri üreten kişiler reklamlardan da para kazanıyor. Ya da Twitch platform üzerinde ki yayıncılar. Abone olanlar reklam izlemiyor mesela...Ama gel gör ki milyon dolar sahibi olan emekçi oyun firmalarını düşündükleri gibi başka kimseleri düşünmezler. Ne bileyim şu forumda gerçekten emekçi olan, asgari ücret ile çalışan bir işçi konusu açıldığını görmedim. Bu konular da fazlasıyla irdelenebilir. Ama yok işte ne yaparsın. 😃
Boş verin hocam. Ben 6 ay uğraştım. Fakat arkadaşlar nasıl oluyorsa hep de en kaliteli ama en çok gözlerine reklam sokan sitelerde geziyorlar(!). Şu ana kadar kaliteli içerik üreten ve insanları rahatsız edecek düzeyde reklamlar yerleştiren bir siteyle karşılaşmadım ancak arkadaşlar hep o sitelerde geziyor. Aynı arkadaşlar çeşitli büyük sosyal medya platformlarının verilerini istedikleri firma ile güya işleyerek paylaşmasına ses çıkarmayan güruhtan. O yüzden anlatamazsınız.

Siteler reklam gelirlerini alırlar zaten. O reklam size gösteriliyor fakat Adblock eklentisi reklamları silerek görmemenizi sağlıyor. Yani site yine parasını alıyor, sitelik bir durum yok.

Çok örnek var. Instagram üzerinde orjinal markaların satılan çakma ve replika ürünleri cirit atıyor. Burada ki moderatörler de "korsanları FBI araştırıyor" diye bana link bırakıyor. FBI'a gerek yok mesela Instagram sitesi üzerinden replika ve çakma ürünler satanlar kolaylıkla yakalanabilir. Ama biz bu kişilerin reklamlarını Instagram'da görüyoruz 🤣 İşin aptalca tarafı da bu hükümet tüm bunlara izin veriyor. Ama sene 2022 olmuş internet için upload değerlerini söz de korsana karşı olmak için sınırlandırdıklarını söylüyorlar, ve millet de sesini çıkarmıyor, bu tutumda görünen tipleri pekiştiriyor. Emekçi insanlar...
N11 sitesinde bile resmi olarak onay almamış tonlarca ürünler satılıyor. Hatta böyle bir ürün yüzünden 650TL değerinde ki bir mouse'um bozulmuştu. Satıcı olan mağaza profil resminde paylaştığı ürünü göndermedi, ayrıca ürün açıklama kısmında bir video paylaşmış, o video YouTube'da inceleme yapan birisine ait, ve inceleme yapan kişi farklı bir marka kullanmış, üstelik satın alabilmemiz için bir link paylaşmış, bu link benim satın aldığım kişi ile alakası yoktu. Ben bu şekilde emekçi firmalar tarafından zor durumda kaldım. Emekçi firmalar bana dönüp "bir çok insan olumlu yorum yapmış ürün için" diye yanıt veriyor. Kalkıp bu zihniyette ki insanları mı destekleyeceğim ? Oyun yapımcısı firmalara gelince...Valveyi özenle örnek alabilirsiniz. Bu ticaretin emek ile 1 gram bile alakası yoktur. Ticaret zihniyeti bu şekildeyse öyledir. Ama buna kalkıp da "emekçi" diye nitelendirmek saçma olur. Oyunu yapan firmanın serverlarında hilesiz oyun dönmüyor. Madem emekçiler bu kişiler, neden bu duruma izin veriyorlar ? Hilesiz oyun oynayabilmek için gidip başka platformlara para veriyoruz. Onlar nasıl koruma sağlayabiliyor da oyunun kendi yapımcısı buna musade ediyor ? Emekçi Valve.

Son düzenleme:
Cevap yazılan konuyu "Takibe al" ayarını kapatalı 4 ay oluyor ama hala eski konulardan dolayı bildirim geliyor.

Hazır hortlamışken. Hayır, AdBlock haktır. İsteyen kullanır. Bunun korsan yazılım/kullanım ile alakası yoktur.
Nasıl sokakta dağıtılan broşürleri almama hakkımız varsa site üzerindeki reklamları da engelleme hakkımız var.

Reklamlar o kadar fazla ağızıma, gözüme, burnuma sokuluyorsa gayet de kullanabilirim ve kimse de bir şey yapamaz.
Cevap yazılan konuyu "Takibe al" ayarını kapatalı 4 ay oluyor ama hala eski konulardan dolayı bildirim geliyor.

Hazır hortlamışken. Hayır, AdBlock haktır. İsteyen kullanır. Bunun korsan yazılım/kullanım ile alakası yoktur.
Nasıl sokakta dağıtılan broşürleri almama hakkımız varsa site üzerindeki reklamları da engelleme hakkımız var.
Konu sahibinin "madem broşür almak istemiyorsun o zaman sokağı kullanma" diyeceğinden o kadar eminim ki. :D

Son düzenleme:
Konu sahibinin "madem broşür almak istemiyorsun o zaman sokağı kullanma" diyeceğinden o kadar eminim ki. :D
Tamam. Forumdaki varlıklarla azıcık eğlenelim derken halinize acır oldum sürekli. 10 kere yazdım ama anlama kapasitenizin olmaması sonucunda daha bir eğlenceli oldu yazışmalar. Ücretsiz verilen her hizmette sizden başka bir kazanç sağlanır tüm dünyada böyledir. Sokakta sen ne gibi ücretsiz hizmet alıyorsun da broşür için benzetme yapıyorsun anlamadım. Olay basit: YouTube diyor ki ücretsiz ama reklamı izlersen. Ben diyorum ki adam ücretsiz yapmış reklam izlenir. Sen diyorsun ki para da vermem reklamı da engellerim. Sorunca: gOoGLe YaSAk oLSaYDı BanLARdI diyorsunuz bu uygulamalar için. Sen sokağa çıkma zaten denk geliriz falan broşür almazsın gıcık edersin beni.

Ayrıca adblock reklamlarından siteler kazanç sağlıyor diyen arkadaşlar o reklamların algoritmalarına baksınlar 10 sene önce öyleydi o yada hdfilmdiziizleamanneguzel.com gibi reklamdan ağladığınız yerlerde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı