Adil kullanım kotası kalkacak mı ?

Yok ben milliyetçi bir insanımdır konuyu başka yerlere çekme lütfen, benim demek istediğim ya sen orada doğsaydın, oranın vatandaşı olarak doğmuş olsaydın demek istedim.

O konuda haklısın tabi halimize şükretmek lazım. Orda doğmuş olsak zaten gündemimiz AKN/AKK gibi şeyler olmazdı.

Recep Abi dilekçe yazarak AKK'den kurtulabileceğimiz bir konu açmıştı. Mobilde olduğum için atamıyorum fakat bir bakın derim.

Burda söz konusu olan dolandırıcılık veya başka bir durum değil. TTNET sitesindeki açıklamayı okuyun.
"Şebeke kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasına ve bu sayede abonelerin internet deneyimlerini en iyi şekilde yaşamalarına imkan tanımak için tasarlanmıştır. Adil kullanım uygulaması, tüm abonelerin interneti kullanmaları durumunda şebeke üzerindeki yoğunluğun dengelenmesi amacıyla uygulanmaktadır."
Türkiye'deki alt yapı sistemi bozuk olması ve bunu düzeltecek hiç bir denetimci bir kurumun olmamasından kaynaklanıyor.
Hükümetin şuanki durumunu hepimiz biliyoruz ve devlet daireleri dört bir yandan herşeye zam yapma peşindeler. Adamlar kalkıpta bunu düşünmez. Adil Kullanım Koşulları kalkması için TTNET'in son teknoloji şebekeye sahip olması lazım.

Bazı ülkelerde AKK'nin daha farklı bir şekilde kullanıldığını duymuştum. Bizde 1 ay boyunca 50 gb geçtiğinde hız kesiliyor ama o ülkelerde günün en yoğun saat aralıklarında bir kota uygulaması yapılıyor. Örneğin her akşam 19.00-23.00 aralıkları en yoğun internet kullanımının olduğu zaman aralıkları olsun. 1 ay boyunca bu saatler arasında yapılan dowload miktarına bir sınır getiriliyor ve o sınır geçildiğinde ayın geriye kalan günlerinde sadece 19.00 ve 23.00 saatleri arasında hız düşürme uygulanıyor. Bu yöntem gayet mantıklı gibi görünüyor. Günün yoğun olmayan saatlerinde hızın normal kalmasında bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ayrıca her ayın başında AKK sıfırlanmıyor mu ? İlk günlerde herkes normal hızda bağlanırken neden bahsedildiği gibi sorunlar yaşanmıyor ? Kafamda deli sorular.

AKK kalkmasa bile şartlar iyileşir en azından. 16mb hıza 75gb AKK yerine 150gb vermesi gibi. Yada AKK 3mb düşürmek yerine 6mb olması gibi.

İmza filan bos isler. İmza atarak destek veremezsin, en iyi desteği "kullanmayarak" verirsin.
Madem şikayetçisin kapattırırsın internetini, kota iyileştirmesi yapılana kadar telefondan kullanırsın interneti.
Her destek veren imza yerine böyle yaparsa doğal olarak kotayı yükseltmek zorunda kalırlar, tabi inat edip yapmazlarsa batarlar bukadar basit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…