Adli bilimler iş imkanları nasıldır?

KeltoşBebek

Decapat
Daha fazla  
Ksbü'de adli bilimler okumak istiyorum da üniversite puanı çok düşük acaba iş imkanları az olduğu için mi ve sadece iki üniversitede kampüsü bulunuyor bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Türkiye'de özel dedektiflik kültürü yok. Bu kapsamdaki laboratuvarın sayısı oldukça az. Onun dışında bu tarzda bir mesleği devlette yapabilirsiniz. Devlette de ne kadar kadro vardır, ne kadar ihtiyaç vardır iyi bir araştırma gerektirir. Bu yüzden okunabilecek bir bölüm olduğunu düşünmüyorum.

Örneğin kriminal biriminde çalışıyorlar sanırım, Adliyede, jandarmada, polislik teşkilatlarında. Ancak bu bölüm için açılmış iş ilanları, memur ilanları var mı bunları araştırmalısın.
Laboratuvarcı Polis gibi, sanırım önceden örneğin önceden polis alanlar bu alanda uzmanlaşıp bu birime geçiyordu belki gelecekte doğrudan bu bölüm mezunu alınabilir.

1 Önce iş ilanlarını/memur ilanlarını incele, ilan varsa ona göre düşünebilirsin.
2 İlan yoksa ancak puanları da düşükse herhangi bir 4 yıllık okurum ondan sonra herhangi bir 4 yıllık üniversite yeterliliği isteyen memuriyet/işlere başvururum diyorsan da tercih edebilirsin. Şu aşamada sanırım çok bilinmeyen geleceği belirsiz bir bölüm.

Türkiye'de özel dedektiflik kültürü yok. Bu kapsamdaki laboratuvarın sayısı oldukça az. Onun dışında bu tarzda bir mesleği devlette yapabilirsiniz. Devlette de ne kadar kadro vardır, ne kadar ihtiyaç vardır iyi bir araştırma gerektirir. Bu yüzden okunabilecek bir bölüm olduğunu düşünmüyorum.
Bu kadro varsa bile kadrolar için bu bölüm mezuniyet şartı ne derece geçerlidir? geçerli midir? bu durumlarda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı