Adli bilişim incelenmesi için nereye başvurulur?

tugbaciccone

Centipat
Daha fazla  
Cihazlarım sapık bir hacker tarafından izleniyor. Savcılığa şikayette bulunmak istiyorum fakat önce ispatlamam lazım.
Cihazlarımın incelemeden geçmesini istiyorum fakat bunun için nereye gitmeliyim, ne yapmalıyım?

Bulunduğun yere yakın siber suçlarla mücadele şube müdürlüğüne git, onlara detayları anlat ifadene göre gerekli işlemleri hallederler.
Bir kaç yerdeki yorumları okudum çok uzun sürdüğünden şikayetçi çok insan var haberin olsun, ben olsam bu saate giderim.

Merhaba,

İlk önce savcılığa suç duyurusunda bulunman lazım, savcılık gerek görürse seni bilirkişiye yönlendirecektir veya kendi bünyelerindeki sistemle bir rapor hazırlanacaktır. Normalde yapılması gereken bu.

Masraflı ve suçlayıcı bir yol ile ilerlemek istiyorsan eğer, bilirkişi raporunu kendin çıkartıp savcılığa öyle başvurabilirsin. Yetkili bilirkişilerden rapor almanı tavsiye ederim, dava sürecinde senin almış olduğun bilirkişi raporuna itiraz edilebilir, yeniden rapor istenebilir filan, masrafların artar. İlk yöntemi seçmeni tavsiye ederim.

Ref:

Bulunduğun yere yakın siber suçlarla mücadele şube müdürlüğüne git, onlara detayları anlat ifadene göre gerekli işlemleri hallederler.
Bir kaç yerdeki yorumları okudum çok uzun sürdüğünden şikayetçi çok insan var haberin olsun, ben olsam bu saate giderim.
EGM'ye gittim ve aradım dolandırıcılık vb. olmadığı için başlarından savdılar. Başka bir yer olmaz mı mesela adalet sarayı vb yerler?
Merhaba,

İlk önce savcılığa suç duyurusunda bulunman lazım, savcılık gerek görürse seni bilirkişiye yönlendirecektir veya kendi bünyelerindeki sistemle bir rapor hazırlanacaktır. Normalde yapılması gereken bu.

Masraflı ve suçlayıcı bir yol ile ilerlemek istiyorsan eğer, bilirkişi raporunu kendin çıkartıp savcılığa öyle başvurabilirsin. Yetkili bilirkişilerden rapor almanı tavsiye ederim, dava sürecinde senin almış olduğun bilirkişi raporuna itiraz edilebilir, yeniden rapor istenebilir filan, masrafların artar. İlk yöntemi seçmeni tavsiye ederim.

Ref:
İlk seçenek te bir avukat tutmam gerekmiyor değil mi?

Size tavsiyem en kısa sürede aşağıdaki yöntemler ile bu saldırıyı bertaraf etmeniz olacaktır.
1- İnternet servis sağlayıcınızdan yeni bir IP adresi almanız. (sadece telefon açıp durumu anlatmanız ve IP değişiklik talebinde bulunmanız yeterli)
2- Cihazınızın orijinal yazılımını bilen birisi aracılığı ile soft reset yöntemiyle tekrar yüklemeniz. (hard reset bu tarz izleme virüslerinde çözüm olmuyor. Çünkü virüs sisteme entegre olmuş olabiliyor. Sistem yazılımının sıfırlanmasını da kapsayan soft reset çok daha güvende olmanızı sağlayacaktır)
Merhaba,

Ref:
Eğer bu mesajlardaki gibi bir süreç izleyecekseniz de dediklerimi sakın dikkate almayın. Açılacak bir dava sürecinde kanıtların hala o telefonda bulunuyor olması gerekiyor çünkü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı