Zengin çocuk gidip 10 TL'ye adminlik satın alıyor sonra da hile kullanıyor. Ama admin olduğu için kimse onu banlamıyor veya ona hile demiyor. Bu yapılan adamlık mı?
Bu ne ki? Server kuran bile var. Yandan yemiş K.O. serverlarına bakın. CS:GO'da zaten hile durdulamıyordu. Şimdi ücretsiz olmuş. Hilesiz adam bir elin parmaklarını geçmez. Bence tamamen kanser.
Buna benzer olay benim başıma TF2'de gelmişti. Topluluk sunucusuna girmiştim, orada bir admin plugin ile kendine crit, über, ölümsüzlük, ne varsa hepsinden vermişti. Söyleyince ise ok işareti ile ismini gösteriyordu. Kendinin haklı olduğunu sanıp mikrofon açıp küfür etti. Bu arada yabancı sunucuda oldu bu olay. Ve çok sinir bozucuydu.
Bu ne ki? Server kuran bile var. Yandan yemiş K.O. serverlarına bakın. CS:GO'da zaten hile durdulamıyordu. Şimdi ücretsiz olmuş. Hilesiz adam bir elin parmaklarını geçmez. Bence tamamen kanser.
Yazılım bilginin olmadığını o kadar belli ediyorsun ki. VAC mükemmel bir anti cheat. CS:GO'da hile olmasının sebebi VAC'ın x64 çalışmamasından. Yani sırf sizin o değerli bilgilerine erişilmesin diye VAC tüm bilgisayarını denetlemiyor. Sadece kendi oyununa müdahaleleri denetliyor.
Ona rağmen VAC wave'ler hilecileri parçalıyor. Diğer anti cheat'ler eğer user mode çalışsaydı VAC ile kıyaslanamazdı bile. Tek çözümleri oyuncularının driverlarını ve Windows sürümünü güncel tutmalarını sağlamak. Bir de senin (artık hangi donanımlardan ne çekiyor bilinmiyor) tüm donanımlarından seri no vs. çekerek o donanımları yasaklıyor. Tamamen kişisel hak ihlali.
Bunun yanında Valve, Machine Learning AI geliştirdi. Yani bu yapay zeka her oyuncuyu izleyerek hareketlerini çözümlüyor, aykırı olan hareketleri tespit ediyor. Hazımsadığında tüm hileciler ban yiyecek. Bu işlerle iç içe olan birisi olarak söylemeliyim ki, birçok hile kodlayıcısı özelliklerine sınır getirdi. Mesela bunnyhop belirli bir süre sonra VAC hatası verdirtiyor. 10-15 dakika boyunca bu hatayı düzeltiyor hileciler. Dediğim gibi VACNET tam oturduğunda piyasada ne BattlEye kalacak ne de EAC.
''Yazım bilginin'' olmadığını o kadar belli ediyorsun ki. Yazdığın yazının tamamını alıntılayamıyorum. Çünkü yazım yanlışı olan mesajı alıntılamadan ceza yiyeceğim.
Bla bla bla... Bana hikaye anlatıyorsun. VAC süpermişmiş. ''x64''muş. Falanmış, filanmış.
1- Ben VAC kötü dedim mi?
2- Ben yazılım bilgim süper dedim mi?
Ne dedim de celallendin anlamadım ama yine söylüyorum. Ben nedenlere değil sonuçlara bakıyorum. CS:GO hile denizi ve evet o ahım şahım VAC'ını ''free cheat'' ile bile darma duman ediyorlar. VAC tespit ediyormuş, banlıyormuş. Bla bla bla... Hikayeler. Tespit ediyor da ne oluyor? Hileci yeni bir ''Steam'' hesabı açıyor ve terör estirmeye devam ediyor. Bu kadar. 10 dakikasını bile almıyor. Sonuç; CS:GO kanser bir oyun.