Adobe Creative Cloud VirusTotal trojan buldu

darkkkghostt

Centipat
Katılım
20 Kasım 2021
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Adobe Creative Cloud aldım indirdim dedim bir VirusTotal'e koyayım Windows 32 ve trojan ile başlayan 2 tane virüs buldu. Biz sonuçta buna para veriyoruz ya da VirusTotal'in hatası mı bu?

1665142461875.png
 
Adobe arka planda çokça yazılım çalıştırır. Hem merkez ile iletişim, hem ürün orijinalliği hem de update kontroller vs. derken sadece bir Photoshop bile açtığında aynı anda arkada başka Adobe programları da çalışmaya başlar. Hatta sistem açılışında çalışmaya başlayanlar da var. O nedenle trojan gibi görmesi mümkün ama Adobe orijinal olduğu sürece virüsle ilgili bir sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum.
 
Adobe arka planda çokça yazılım çalıştırır. Hem merkez ile iletişim, hem ürün orijinalliği hem de Update kontroller vs. derken sadece bir Photoshop bile açtığında aynı anda arkada başka Adobe programları da çalışmaya başlar. Hatta sistem açılışında çalışmaya başlayanlar da var. O nedenle trojan gibi görmesi mümkün ama Adobe orijinal olduğu sürece virüsle ilgili bir sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum.

Hocam Adobe Photoshop PC'yi çok mu yoruyor.

Adobe arka planda çokça yazılım çalıştırır. Hem merkez ile iletişim, hem ürün orijinalliği hem de Update kontroller vs. derken sadece bir Photoshop bile açtığında aynı anda arkada başka Adobe programları da çalışmaya başlar. Hatta sistem açılışında çalışmaya başlayanlar da var. O nedenle trojan gibi görmesi mümkün ama Adobe orijinal olduğu sürece virüsle ilgili bir sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum.

1665143056265.png


Hocam ilk attığım fotoğraf photoshopunkiydi bu da direk Creative Cloud 3 ayrı virüs buldu yani adobeyede güvenemiceksek...
 
Her program kendi çapında bilgisayarı yorar. Adobe'de kimi program işlemci, kimi program ekran kartı kimi program da hepsini, ama çoğu da özellikle Ram'i çok sever. Sonuçta bunlar grafik işleme programları. Sistemin ne kadar iyiyse o kadar etkili kullanırsın. Photoshop açtığında da elinden geldiğince ihtiyacı olan tüm donanımı kullanmak ister. Sen dosya büyüklüğü ve karmaşıklığını arttırdıkça daha da performansa ihtiyaç duyar.
 
Her program kendi çapında bilgisayarı yorar. Adobe'de kimi program işlemci, kimi program ekran kartı kimi program da hepsini, ama çoğu da özellikle RAM'i çok sever. Sonuçta bunlar grafik işleme programları. Sistemin ne kadar iyiyse o kadar etkili kullanırsın. Photoshop açtığında da elinden geldiğince ihtiyacı olan tüm donanımı kullanmak ister. Sen dosya büyüklüğü ve karmaşıklığını arttırdıkça daha da performansa ihtiyaç duyar.

Hocam orijinal sürümden virüs girmez değil mi VirusTotal mi yanlış gösteriyor.
 
Bu dosyaların hiç biri Adobe ile alakalı değil. Yani onunla birlikte gelmemiş görünüyor. Zaten daha önce varmış bilgisayarında. Ayrıca bu tür ücretsiz taramaların da her zaman doğru sonuç verdiği söylenemez. Adobe'ye güvenebilirsin ama dediğim gibi orijinal yazılım kullanıyorsan.

Acronis bildiğim kadarıyla Sandisk veya WD disklerinin yazılımıyla alakalı. Diğeri de Adobe ile alakasız. Yani başka programlar nedeniyle bu uyarıları almışsın.

Sana önerim her zaman biraz paraya kıyıp tam sürüm anti-virüs kullanman. Hatta firewall olması da çok daha iyi olur. Ben 4 senedir Norton 360 Standart Edition kullanıyorum. Yıllık 70 TL. Senelerdir de torrentinden ıvır zıvırına hiç bir şekilde virüs veya benzeri şeylerle başım derde girmedi.
 
Bu dosyaların hiçbiri Adobe ile alakalı değil. Yani onunla birlikte gelmemiş görünüyor. Zaten daha önce varmış bilgisayarında. Ayrıca bu tür ücretsiz taramaların da her zaman doğru sonuç verdiği söylenemez. Adobe'ye güvenebilirsin ama dediğim gibi orijinal yazılım kullanıyorsan.

Acronis bildiğim kadarıyla SanDisk veya WD disklerinin yazılımıyla alakalı. Diğeri de Adobe ile alakasız. Yani başka programlar nedeniyle bu uyarıları almışsın.

Sana önerim her zaman biraz paraya kıyıp tam sürüm Anti-Virüs kullanman. Hatta firewall olması da çok daha iyi olur. Ben 4 senedir Norton 360 standart Edition kullanıyorum. Yıllık 70 TL. Senelerdir de torrentinden ıvır zıvırına hiçbir şekilde virüs veya benzeri şeylerle başım derde girmedi.

Nasıl yani şu an benim PC de bu virüsler mi var?
 
Dediğim gibi virüs olarak her zaman algılamamalısın. Bilgisayarında dışarısı ile başka ağlarla iletişim kuran yazılımlar olabilir. Yani program bunu yazılım merkeziyle de yapabilir kötü niyetli biriyle de. Bu virüs olduğu anlamına gelmez ama tabi risk de içerir. Anti-virüs kullanmak burada biraz daha önem kazanıyor. Ne zaman nereden bir şey geleceği belli olmuyor.
 
Dediğim gibi virüs olarak her zaman algılamamalısın. Bilgisayarında dışarısı ile başka ağlarla iletişim kuran yazılımlar olabilir. Yani program bunu yazılım merkeziyle de yapabilir kötü niyetli biriyle de. Bu virüs olduğu anlamına gelmez ama tabii risk de içerir. Anti-Virüs kullanmak burada biraz daha önem kazanıyor. Ne zaman nereden bir şey geleceği belli olmuyor.

Hocam bu konuda dikkatliyimdir PC'ye korsan hiçbir şey indirmiyorum yani PC de şu an trojan olabilir mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı