Adobe Media Encoder CC Kodlama Sorunu

Tolunay Dereli

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sizlere bir sorum olucak. Fraps'le oyun video'su çekiyorum, ardından bunları Premiere ile düzenliyorum. Sonra ise proje'yi kaydetiyorum, ardından Adobe Media Encoder CC ile kodluyorum. Kodlama işlemi bittikten sonra video'yu açtığımda pikselleşmeler olduğu fark ediyorum. Ayrıca kodlama ayarlarım çok yüksek.

Kodlama Ayarlarım:

Çözünürlük: 1920x1080
FPS: 60
Hedef Bit Hızı: 16M
Maksimum Bit Hızı: 16M

Kodlama ayarlarım yüksek olmasına ramen çok kötü bir kodlama karşıma çıkıyor. Far Cry 4'ten bir kayıt yaptım, üsteki kodlama ayarlarının aynısını kullandım. Çok kötü bir görüntü ortaya çıktı, otluklar, evin çatısı v.b hep piksel dolu.Ama mesela Format Factory, Freemake Video Convert ile aynı ayarları yaptığımda böyle bir sorun olmuyor. Adobe Media Encoder CC'ye insanlar o kadar para veriyor ve karşılığı bumu yani, ücretsiz video programları bile daha iyi bir kodlama veriyor. Her türlü kodlama ayarlarını denemene ramen hiç biri Format Factory, Freemake Video Convert gibi programlardan iyi kodlayamıyor. Sadece sorun benim PC'demi bilmek istiyorum, ama benim sistem o kadar kötü değil işte.

Sistem Özellikleri:

Anakart: Asus MAXIMUS VII RANGER Intel Z97 3200MHz(OC) DDR3 LGA1150 ATX Anakart
İşlemci: Intel Haswell Core i7 4770 3.4GHz 8MB Cache LGA1150 İşlemci
RAM (Bellek): Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3 Ram
Ekran Kartı: Asus Nvidia GeForce GTX 660 2GB 192Bit GDDR5 (DirectX 11.1) PC
Monitör: Samsung S22C300H 21.5" 5ms (Analog+HDMI) Full HD LED Monitör

Cevaplarınızı bekliyorum, iyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sorun bazen bende de oluyor yüksek ayarlar kullanmama rağmen pikselleşmiş görüntü alıyorum. Siz bir çaresini bulabildiniz mi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı