Adobe Photoshop mu, Adobe Illustrator mı?

• Konuyu başlatan nefti
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 13.646
Photoshop programı ile resimleri düzenlersiniz çizim yapabilirsiniz. İllustrator ile sıfırdan vectorel tasarım yapma imkanınız var. Kullanım alanına göre seçim sizin. Photoshop programı sizin için bu yönde önde.

Bence Öncelikle tam olarak ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor.
Illustrator' de (Vektörel kısaca grafik,çizim,logo,dizayn v.s işlemlerin boyutu ne kadar büyür ya da küçülürse küçülsün grafikte hiçbir pixel bozulması olmaz), ( Baskı ve ekran çözünürlüğü ne olursa olsun)
Photoshop ise ;(kısaca anlatmak gerekirse fotoğraflar,resimler,çizimler üzerinde özgürce oynamanızı sağlar ama oynadıkça görüntü (pixel) biraz bozulacaktır ) Pixel bozulması pek derdiniz değilse Photoshop kullanım kolaylığı,özgürlüğü vs. ama yok benim için pixel kalitesi çok önemli derseniz Illustrator . Gerçi artık Illustrator CC 2019'da Photoshop araçlarının bir çoğu mevcut.
Kısaca; Fotoğraflar üzerinde efekt,kompozisyon vs için ise PS / Vektörel çizim için ise AI kullanmanızı tavsiye ederim.
Size kalmış her iki programın da çalışma prensibi ve araçları hemen hemen aynı birini öğrendiğinizde diğerine geçişinizde çok zorlanmazsınız ( Bazı kısayol tuşları dışında :) )
SSSSER.jpg

Photoshoplada vektör çalışabilinir arkadaşlar ama illustrator veya corel kadar kapsamlı deil ama vektör çizimler yapılabilir photoshopda sadece profil resmi yapcaksan photosopla halledersn

İki programıda beraber kullanıyorum en verimli olan bu ama illa birini kullancak olsaydım ( profil fotografı tasarımı icin söylüyorum) photoshopu secerdim. Ve photoshopun kayıt ayarlarında web icin secenegi var bu da artı bir avantaj

her ikiside farklı iş görüyor photoshop resim düzenleme araçı, Aİ ise vektörel tabanlı tasarım düzenleme aracı her ikiside iş görüyor Photoshop kullansan Aİ de kullanma gereği lazım olucak ilerliyen zamanlarda tek bi program kullandığın zaman olmuyor çalışmalarında illaki diğer programlardan destek alacaksın

Herkes söylemiş ama. Kısa ve net birini kullanıp diğerini kullanamamazlık yapmayın. Hepsini öğrenin, faydası olacaktır. Benzerler zaten.

Birbirini tamamlayan iki program. İkisinide bilmeniz de fayda var. Photoshop da fotoğraf düzenlemeleri, efektler, v.b. şeyler yapabiliyorken, illustrator da görüntü kalitesi bozulmadan sıfırdan vector çizimler yapabilirsiniz, keza yine başka bir çizim de yapabilirsiniz, çoğunlukla da baskı işlerinde kullanılır ama bana göre illustrator daha kullanışlı.

Her ikisi de. Vektörel çizimler yapmak için mutlaka Illustrator kullanmalısınız. Dilediğiniz efektleri verebilmek içinse Photoshop'a ihtiyacınız olacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı