Adobe Premiere Önizleme Takılma Sorunu

nikefootball

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımın özellikleri;
  • İ7-4790K 4.00 GHz İşlemci
  • Nvidia GTX 750 Tİ Ekran Kartı
  • 16 GB RAM
Adobe Premiere programında düzenlemek istediğim bütün videolar ön izleme yaptığımda takılıyor. Full HD videolarda hele 1 saniye bile oynatmadan pause yapıyor tekrar play yapıyorum yine 1 sn oynuyor oynamıyor kendi kendine duruyor. Program kapanmıyor ama pause yapıyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Ayarlardan Adobe Premiere için ayrılan RAM miktarını 15 GB diğer programlar için 3GB yaptım yine çözülmedi sorun.

Son düzenleyen: Moderatör:
File > Project Settings > General sekmesinden Video Rendering and Playback kısmında Renderer seçeneğinde bulunan
-GPU Acceleration (OpenCL) ya da
-GPU Acceleration (CUDA) seçeneklerinden birinin seçili olup olmadığını kontrol edin. Eğer Software Only seçiliyse Full HD videolarda kasması normaldir. Software Only seçeneği işlemciyi kullanarak önizleme yaptığı için kasabilir. Birde Program Monitörüne sağ tıklayarak Playback Resolution ve Paused Resolution'u 1/2 veya 1/4 yapın, bu sayede önizleme kalitesi düştüğü için proje aşamasında daha rahat çalışabilirsiniz.

Bir txt dosyasına ekran kartı modelini ekleyerek GPU üzerinden render almasını aktiflestirdim. Dediğiniz gibi ön izleme kalitesini de düşürdüm ancak sorun halen devam ediyor.

Resimdeki gibi çizgi kırmızı mı yoksa sarı mı eğer kırmızı ise Enter'e basıp render alıp deneyin.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    33,9 KB · Görüntüleme: 1.820
Sarı renkte. Space tuşuna basıyorum 1 saniye ilerlemeden hemen pause oluyor.

Dosya Ekleri

• ScreenHunter_86 Jan. 29 20.36.jpg
    ScreenHunter_86 Jan. 29 20.36.jpg
    173,3 KB · Görüntüleme: 1.617
Sanırım CS6 ya da CC kullanıyorsunuz. Sürüm yükseltmeyi deneyin CC 2014 ya da 2015. Birde Edit > Preferences > Media bölümünden Media Cache Database'i Clean diyerek önbelleği temizleyin. CC 2015 sürümünde grafik hızlandırıcı olarak CUDA ve OpenGL seçeneğini kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı