Çözüldü Adobe Premiere render süresi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Qafsiel

Centipat
Premier'e Pro'da render sürem çok uzun burada ve birkaç yerde okudum render süreleri sistem durumuna bağlıymış doğru düzgün bilgi alamadım 15-20 dk'lık video için 5-6 saat gibi bir süreç oluyor nerede yanlış yapıyorum çözemedim;

Sistem: Intel Core i5-7400 CPU @ 3.00 GHz.
RAM: 16 GB 2400 MHz 15 CL.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB 192 Bit.
Harddisk: 1 TB 7200 RPM.
SSD: Okuma hızı: 500 - 599 MB/s yazma hızı: 250 - 449 MB/s.
Windows 10.

Bunlara göre bilgi verirseniz sevinirim.

Çözüm
@Qafsiel Dizüstü ise şarjın hızlı gider yüksek performans iyidir. Yani zararı yok. Kullandığnız sürümün o koleksiyonun ne sürüm olduğunu bilmiyorum ama Direk Sol üst köşede Premiere Pro CS6 yazıyosa 2012 sürümüdür o :D
Premiere Pro CS6Windows and Mac2012
  • Warp Stabilizer[43]

Premiere Pro CC 2019 (13.1)Windows and MacApril 3, 2019
  • Lots of fixes [48]
Magician
Premiere Pro CC 2019 (13.1.1)Windows and MacApril 17, 2019
  • This release of Premiere Pro fixes a number of issues that caused Premiere Pro to crash.[49]
Premiere Pro CC 2019 (13.1.2)Windows and MacApril 23, 2019
  • The 13.1.2 update for Premiere Pro includes two audio effects (DeNoise and DeReverb) that were missing in the Premiere Pro version 13.1.1 installer.[50]
Premiere Pro CC 2019 (13.1.3)Windows and MacJuly 12, 2019
Premiere Pro CC 2019 (13.1.4)Windows and MacJuly 28, 2019
  • Premiere Pro 13.1.4 includes all of the improvements from 13.1.3 with an additional bug fix that addresses a launch issue for some Windows systems with outdated drivers.[51]
Premiere Pro CC 2019 (13.1.5)Windows and MacSeptember 18, 2019
  • Adobe Premiere Pro 13.1.5 provides important fixes and is recommended for all users. [52]
Premiere Pro CC 2020 (14.0)Windows and MacNovember 4, 2019[53]
  • Auto Reframe - Uses Artificial Intelligence to intelligently reframe videos for square or vertical aspect ratios
  • Time remapping's maximum is increased to 20,000% without the need for nesting sequences
  • Ability to export HDR content with HDR10 metadata[54]
Labyrinth
Aynen sorunu çözdüm program version eski diyemiş 2 saat önce Premiere 2020 indirdim 30 dk'lık video attım gelişi güzel youtube 1080 full hd seçerek render verdim normalde 15-20 dk'lık videoları 6 saatte alıyordum şimdi 30 dk'lık video 50 dk render ediyor teşekkür ederim bilgiler için rahatladım'ya kaç zamandır araştırıyorum. 2012 olabilir dediğim gibi Master Collection olarak indirdim ben premiere için indirmemiştim adobe içinde olduğu için hiç yeni sürüm denemeden onu kurmuştum hata yapmışım. :)
Herhangi bir yanlışlık yok. Render almak uzun süren bir iştir. Bunu azaltmanın yolu ise. Güçlü işlemci ve yüksek hızda M.2 NVMe SSD almaktır. Anakartınız nedir? M.2 desteği var ise, M.2 SSD alarak bu süreyi azaltabilirsiniz.

İşlemciniz render için biraz yetersiz kalmış, eğer işlemci değiştirme şansınız yoksa moderatörümüzün dediği gibi M.2 SSD'lere yönelmenizi öneririm.

Premiere SSD'de çalışıyorsa iyi. Bir de birkaç ayar var onlar kapalıysa yardımcı olabilirim belki. Durmadan Premiere'de olan birisiyim.

3 Dakikalık 1080P 60 FPS video 45 saniyede encode oluyor.

6700K- 16 GB- R9 280 - 550/480MB okuma-yazma

Premier'e Pro'da render sürem çok uzun burada ve birkaç yerde okudum render süreleri sistem durumuna bağlıymış doğru düzgün bilgi alamadım 15-20 dk'lık video için 5-6 saat gibi bir süreç oluyor nerede yanlış yapıyorum çözemedim;

Sistem: Intel Core i5-7400 CPU @ 3.00 GHz.
RAM: 16 GB 2400 MHz 15 CL.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB 192 Bit.
Harddisk: 1 TB 7200 RPM.
SSD: Okuma hızı: 500 - 599 MB/s yazma hızı: 250 - 449 MB/s.
Windows 10.

Bunlara göre bilgi verirseniz sevinirim.
Render almak için 3 farklı yöntem mevcuttur. Nvidia ekran kartları için CUDA AMD ekran kartları için OPENCL ve işlemci kullanılmaktadır. Genelde nvidia ait CUDA çok kullanılır. Render ayarlarından CUDA seçili olduğundan emin olun bundan ziyade işlemci RAM kapasitesi ve frekansı kullanılan SSD veya M2 render sürelerine doğrudan etki etmektedir. Adobe yazılımı SSD kurulu olmalıdır. Editlediğiniz videonunda SSD olması ve render çıkış klasörününde SSD olması gerekir.

Premiere SSD'de çalışıyorsa iyi. Bir de birkaç ayar var onlar kapalıysa yardımcı olabilirim belki. Durmadan Premiere'de olan birisiyim.

3 Dakikalık 1080P 60 FPS video 45 saniyede encode oluyor.

6700K- 16 GB- R9 280 - 550/480MB okuma-yazma
valla güzel olur ssd'ye kurmadım ama oraya geçirebilirim onun dışında söleyebilceğin ayarları yapabilirim
Render almak için 3 farklı yöntem mevcuttur. Nvidia ekran kartları için CUDA AMD ekran kartları için OPENCL ve işlemci kullanılmaktadır. Genelde nvidia ait CUDA çok kullanılır. Render ayarlarından CUDA seçili olduğundan emin olun bundan ziyade işlemci RAM kapasitesi ve frekansı kullanılan SSD veya M2 render sürelerine doğrudan etki etmektedir. Adobe yazılımı SSD kurulu olmalıdır. Editlediğiniz videonunda SSD olması ve render çıkış klasörününde SSD olması gerekir.
Render almaya başladımmı ram ekran kartı disk %10 civarı geziniyor ama işlemci %90 ı görünüyor

Dosya Ekleri

• render.png
    render.png
    55,5 KB · Görüntüleme: 140
Eski versiyon Premiere Pro CC kullanıyorsun herhalde 2015-2016? Bu sürüm 2018-2019 arayüzüne sahip videodaki update etmende fayda var. Ama hazır kullandığın efekt ve ayarlar var ise yeni sürümlerde çalışmayacaktır. Premere Pro'yu güncelle dene. Yine çıkmaz ise şu videoya bak. Yaptığımı hatırlıyorum bende AMD ekran kartı olduğu için. (bendeki yani)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

valla güzel olur ssd'ye kurmadım ama oraya geçirebilirim onun dışında söleyebilceğin ayarları yapabilirim

Render almaya başladımmı ram ekran kartı disk %10 civarı geziniyor ama işlemci %90 ı görünüyor
Adobe premiere pro Project>Project settings>General bölümünde en altta bulunan "Video Rendering an Playback" kısmında sadece "mercury playback engine software only" seçeneğimi mevcut ? Adobe yazılımının ve editleyeceğiniz video ve çıktı klasörünün SSD olduğundan eminmisiniz. Render alırken SSD kullanımı yüksek yoksa HDD kullanımımı yüksek ayrıca adobe media encoder kullanmanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı