Adolf Hitler başarılı bir lider miydi yoksa başarısız bir lider miydi?

Neo-faşizme T.C'deki bazı ideoljileri katsak nasıl olur?

Demokrasi "overrated" denilebilecek bir yönetim biçimi. Kaldırması iyiydi.

Faşizm de overrated denilebilecek bir ideoloji.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neo-faşizme T.C'deki bazı ideoljileri katsak nasıl olur?

Faşizm de overrated denilebilecek bir ideoloji.

Ülkücülük, Türkçülük, Alperencelik ve İslamcılık ideolojiye mensup insanların çoğu genellikle Neo faşist/aşırı sağ katmanda sayılıyor zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:

Beyler uzun zaman yoktum ama ben kitap okuyorum ( savas sanatı sun zi ) ve hani aslında tartıstığınız ve Almanya'nın o zamanki çoğu seyini (hatasıdır basarısıdır filan) bu kitap cidden çok güzel açıklamıs özellikle hükümdarın komutanlarının isine karısmaması hakkında! en basit açıklamasıyla ve en kolay ulasabileceğiniz kitap zaten bari bundan yola çıkıp da basarılımı ya da savası kazanabilecek mi yorumları yapsanız daha iyi olur.(ki Sovyetler birliğindende çıkarım hapılabilir bu kitapla aslında)
Not: “savas ulusal bencilliğin en kötü halidir vs” “bir kitapta okudum yanlış hatırlamıyorsam “gece uçusu” evet savas dinyanın gerçeği ama barıs hersaman iyidir
“Yurtta sulh cihanda sulh”
Mustafa Kemal Atatürk.
İyi günler dilerim.

Uzak Doğu'dan genel olarak nefret eden bir antik Yunan olarak cevabım basittir:

Kavramları nasıl tanımlarsan kavramlar odur. Hükümdar komutan ilişkisi diyorsunuz da o kadar şey yazdım sun tzu oku haricinde cevabın var mı? Sun Tzu'nun dediği şeyi neden doğru kabul edip yukarıdan aşağı iniyorsun? Hitler komutanlarını dinleyip Kafkasya'yı terk etse Dunkirk'e girse Sovyetler'e karşı şansı daha da fazla azalacaktı. Generallere kalsa 42-43'te saldıralım diyen de var. Almanlara o tarihe kadar beklese hem Mefo'dan ülke iflas ederdi hem İngiliz-Fransız sanayi çok daha güçlenirdi, Sovyetler mobilize olurdu hem de gelişen teknolojinin değişim maaliyeti çok daha fazla olurdu (savaşta kağıt üstünde kalan veriler pratikte cephe koşullarına göre değişir).

Atatürk konusunda sükut edeceğim.

Hitler başarısız olsa neden milyonlarca Alman onu indirmedi? Yada neden milyonlarca Alman onun yolunda gidip orduya katıldı?

Hitler başarısız olsa neden milyonlarca Alman onu indirmedi? Ya da neden milyonlarca Alman onun yolunda gidip orduya katıldı?

İndiremez indirsin bakalım ne oluyor. Yine baktığın zaman goobels çok iyi bir propaganda yönetiyor alman halkının büyük bir kesimide Hitler'i kalben desteklemiyor bir nevi zorunda kalıyor. Hitler sadece diplomatik olarak başarılıdır

Hitler başarısız olsa neden milyonlarca alman onu indirmedi? Ya da neden milyonlarca alman onun yolunda gidip orduya katıldı?

İlk başlarda iyiydi sonradan çok hatalar ve gereksiz hareketler yapmaya başlayınca halk sevmemeye başladı hatta darbe bile düzenledi erwin rommel bile karıştı düşün. Eskiden taktik ve hareketleri gayet güzeldi.

Hitler başarısız olsa neden milyonlarca alman onu indirmedi? Ya da neden milyonlarca alman onun yolunda gidip orduya katıldı?

Hitler'e ses çıkaramıyordu zaten halk. Generaller darbe denedi ancak onlarda başarısız olunca öldürüldüler. Ondan sonra zaten intihar etti Hitler.

Hitler her şeyden önce inanılmaz bir şov adamı.
Olmadığı Führer rolünü o kadar iyi yaptı ki finalinde Führer adlı oynadığı karakterin yapacağı tek şeyi yapıp, kafasına sıktı.
Adolf Hitler başarısız bir liderdir çünkü uygulamaya gelince moral etiğine aykırı bir ideolojiyi tam anlamıyla potansiyeline ulaştırmamıştır. Fikirleri ham ve maalesef ki pragmatist değil, idealizm ile harmanlaşmış kan susamışlığına bağlıydı. Hayatındaki amaçsızlığı ve güçsüzlüğü yok etmek için gerçek dünya için sıradışı bir karakteri yaratmış, rolünde iyimiş.
Dua edelim ki onun yerine ondan daha fazla pragmatist, Avrupayı, kendi topraklarını bombalayacak potansiyel ve inançtaki adamlar hiçbir zaman Hitler'in adamı olmamışlar.

Diplomatik olarak başarılı birisi değil. Onu başarılı yapan chamberlain'in yanlış seçimleri. Adam kumar masası olarak görüyor diplomasiyi, duyguları ile karar veriyor mantığı aklı ile değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…