Adolf Hitler başarılı bir lider miydi yoksa başarısız bir lider miydi?

Başarılı diyenler başarıyı nasıl tanımlıyorsunuz açıklarsanız sevinirim.

Milyonlarca insani köle olarak ölene kadar çalıştırıp ekonomiyi "kalkındırması" bir başarı ise evet başarılı. Binlerce insanın açlıktan ölmesi başarı ise evet başarılı. Her ne olursa olsun iktidarda kalması başarı ise evet başarılı bir lider.

Tabii bütün suçu Hitler'e atmak kendisine haksızlık olur. Bu kadar hatayı yapabilmesinde bence en büyük pay Almanların. Hitler olmasa başka bir Hitler gelecekti. Bana göre liderler halkın genelini temsil eder. Lider ne ise halkta odur.

Adolf Hitler'in başarısız bir lider oldugunu savunan birisiyle tartışmam sonucu diğer insanlar nasıl düşünüyor bir sorayım dedim. Şahsen Hitler'i seven birisi degilim hatta yaptiklarini hiç desteklemiyorum ama Rusya'ya kadar girmeyi başarmış olması, 12 yil iktidarda kalmiş olması, diğer ülkelerden çok daha gelişmiş bir ekonomi ve sanayiye sahip olmasi, insanları bu kadar buyuk bir başarıyla birleştirmesi sizce onu başarılı ama kötü bir lider yapmaz mı?

Not: Hitler'in ne kadar dengesiz ve kötü birisi olduğunun farkındayım hiç ama hiç desteklemiyor ve özenmiyorum ama bu yaptıkları iyisiyle(iyiden kastım halkı açısından)kötüsüyle başarılı biri yapar bence.

Kendisi şu anki liderlere ve zamanının liderlerine bakılırsa örnek oluna bilecek bir lider (ekonomik açıdan Amerika ile İngiltere'nin yaptığı ekonomik baskılardan kurtulması gibi) ama kendisi hep egosunu tatmin etmekle meşgul olduğu için ve almanlar nerede yaşıyorsa orası almanlarındır politikası izlediği için sonu kötü oldu. Eğer zamanında SSCB ile imzaladığı saldırmazlık paktını çiğnemeseydi şu an başka senaryolar görüyor olabilirdik. Hatta en büyük amaçlarından biride Türkiye'ye saldırmaktı eğer bu durum gerçek olsaydı faşistlikle yönetilen bir ülke olabilirdik.

Başarılı diyenler başarıyı nasıl tanımlıyorsunuz açıklarsanız sevinirim.

Milyonlarca insani köle olarak ölene kadar çalıştırıp ekonomiyi "kalkındırması" bir başarı ise evet başarılı. Binlerce insanın açlıktan ölmesi başarı ise evet başarılı. Her ne olursa olsun iktidarda kalması başarı ise evet başarılı bir lider.

Tabii bütün suçu Hitler'e atmak kendisine haksızlık olur. Bu kadar hatayı yapabilmesinde bence en büyük pay almanların. Hitler olmasa başka bir Hitler gelecekti. Bana göre liderler halkın genelini temsil eder. Lider ne ise halkta odur.

1. dünya savaşındaki antlaşmadan sonra birçok kısıtlamaya maruz kalan Almanya'yı kalkındırmaya çok yakındı ama yaptığı yol çok yanlıştı. Cani bir insandı. Ben savaşı kazanmasını istemezdim. Ve kazanamadı.

Kendisi şu anki liderlere ve zamanının liderlerine bakılırsa örnek oluna bilecek bir lider (ekonomik açıdan Amerika ile İngiltere'nin yaptığı ekonomik baskılardan kurtulması gibi) ama kendisi hep egosunu tatmin etmekle meşgul olduğu için ve almanlar nerede yaşıyorsa orası almanlarındır politikası izlediği için sonu kötü oldu. Eğer zamanında SSCB ile imzaladığı saldırmazlık paktını çiğnemeseydi şu an başka senaryolar görüyor olabilirdik. Hatta en büyük amaçlarından biride Türkiye'ye saldırmaktı eğer bu durum gerçek olsaydı faşistlikle yönetilen bir ülke olabilirdik.

Biliyorsanız sorabilir miyim tam hatırlamıyorum ama SSCB'ye saldırma amacı neydi.

Benim zaten çok fazla bir değerim yok, şu vatanada Mustafa Kemal Atatürk sayesinde hayranım onun gibi bir Atamız, Önderimiz olmasa bu ülkede durmak için pek bir sebebim olmaz

Bende senin gibi düşünüyorum ama arkadaşıma bir türlü anlatamadım daha doğrusu o anlamadı beni ama herneyse aynı görüşte oldugumza sevindim.

Liderden çok diktatör daha uygun

Uygun bir zamanda bakacağım, önerin için teşekkürler.

Benim zaten çok fazla bir değerim yok, şu vatanada Mustafa Kemal Atatürk sayesinde hayranım onun gibi bir Atamız, Önderimiz olmasa bu ülkede durmak için pek bir sebebim olmaz

Önemli olan daha iyi bir gelecek için çalışmak. Mustafa Kemal Atatürk çok başarılı bir lider olmasına karşı çok ciddi hataları olan bir insandı. Hatalardan ders çıkarmamız gerekiyor ki ilerleyebilelim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı